Dünyaca ünlü deprem uzmanları uyardı! Türkiye'de 7 üzerinde deprem beklenen 2 bölge!

Dünyaca ünlü Fransız Jeolog Xavier Le Pichon’un öğrencileri olan Pierre Henry ve Romain Bousguet Türkiye’de 7 büyüklüğün üzerinde deprem olacak 2 yeri açıkladılar. Türkiye’de nerelerde deprem riski çok büyük?
Dünyaca ünlü deprem uzmanları uyardı! Türkiye'de 7 üzerinde deprem beklenen 2 bölge!

Dünyaca ünlü Fransız Jeolog Xavier Le Pichon’un öğrencileri olan Pierre Henry ve Romain Bousguet Türkiye’nin deprem riskine dair çok önemli değerlendirmelerde bulundular. Deprem konusunda Türkiye’nin oldukça riskli alanlarının olduğunu açıklayan iki uzman özellikle iki bölgeye deprem uyarısı yaptılar.

BİNGÖL’E UYARI!

Deprem uzmanı Pierre Henry yaptığı değerlendirmesinde, “Kahramanmaraş ve Elazığ depremlerinin ardından bölgede bir üçüncü noktada büyük bir deprem beklentisi daha var. Bu deprem Bingöl’de meydana gelecek ve büyüklüğü Kahramanmaraş depreminden daha küçük olacak. 7’nin üzerinde olacak ama Kahramanmaraş depreminin büyüklüğüne ulaşamayacak.” dedi.

İSTANBUL DEPREMİ AÇIKLAMASI

Bir diğer deprem uzmanı Romain Bousguet ise İstanbul depremine dair değerlendirme yaparak, “En muhtemel senarya Silivri – İstanbul arasında bir deprem olmasıdır. Buna dair beklenti zaten var. Bu depremin büyüklüğü 7,2 i,le 7,4 aralığını bulabilir. Ganos ve İzmit depremlerinde kırılan fay hatlarının yeniden kırılması da ihtimaller içerisindedir. Bu senaryo gerçekleşirse Adalar, İzmit ve Ganos’ta bu şekilde 7’nin üzerinde deprem meydana gelme ihtimali de bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

İstanbul depremine dair açıklamalar yapmaya devam eden iki deprem uzmanı Silivri ile İstanbul arasındaki hattın son kırılmasının 1766 yılında olduğuna dikkat çektiler. O dönem 3 ay arayla iki büyük deprem olduğuna vurgu yapan uzmanlar gelecekti depremlerin de 3 saat ara ile bile gerçekleşme ihtimalinin olduğunu söylediler.

DEPREMDE KAOS ÖNLENMELİ!

Deprem uzmanları deprem riski olan bölgelerde yaşayan insanlara ise, “Deprem bölgesinde yaşamaya devam ediyorsanız öncelikle sağlam binalarda oturmanız gerekiyor. Bu da yeterli değil hem deprem öncesi hem de deprem sonrası planlarınızın hazır olması lazım. Acil durumda nereye hareket edileceği, nerede toplanılacağı tespit edilmeli ve bir felaket karşısında bu plana olabildiğince sadık kalınırsa kaos oluşmaz.” uyarılarını yaptılar.