Deprem uzmanından ACİL DEPREM UYARISI! 7 büyüklüğünde deprem olabilir

Dün akşam saatlerinde Hatay ilimizde meydana gelen peş peşe depremler vatandaşları tedirgin etti. Konu ile ilgili deprem uzmanından önemli deprem ve fay hattı açıklamaları geldi. Yapılan açıklama ve detaylara ilişkin detaylar haberimizde
Deprem uzmanından ACİL DEPREM UYARISI! 7 büyüklüğünde deprem olabilir

Hakkari’de sadece 30 dakika içerisinde meydana gelen 4,4 3,5 ve 4,5 şiddetindeki depremler vatandaşların tedirgin etti. Bazı binalarda hasar olduğu ifade edilirken, Konuya ilişkin Dr. Okan Tüysüz, yaptığı açıklamasında bölgedeki fay hatlarını sayarak uyarı yaptı.

TARİHE DEĞİNDİ

Tüysüz, NTV yayınında konuşarak önemli ifadeler kullandı. Bölgedeki fay hatları hakkında değerlendirme yapan Tüysüz, 7 büyüklüğündeki depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle geçmişe değinen Tüysüz, 1930 tarihinde meydana gelen İran kaynaklı 7,2 büyüklüğündeki depremin Hatay Yüksekova’ya ciddi hasar verdiğini ifade etti.

Daha sonra 2005 yılında Hakkari Sütlüce’de 5,9 2011 yılında Yüksekova’da 5,2 büyüklüğündeki depremlerin altını çizdi.

GEÇMİŞTE DEPREMLER GELECEKTE DE OLABİLİR

Tüysüz, açıklamasında Ara levhasının Anadolu’yu kuzeye iteklediğini ifade etti. Bu sebeple geçmişte meydana gelen depremlerin gelecekte de olabileceğini söyledi. Depremlerin büyük bir depremin işaretçisi olmadığını ve şu an için büyük bir deprem beklentisi olmadığını da sözlerine ekledi. Ancak bölgedeki fay hatlarının büyüklüğünde bir deprem üretebileceğini bu gerçeğin de dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.

ŞU ANDA BÜYÜK DEPREM BEKLENTİSİ YOK

Uzman isim açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugünkü depremlerin büyük bir depremin işaretçisi olduğu söylenemez. Daha büyük bir deprem olur mu, böyle bir potansiyel var. Bu potansiyel yaşanan depremlerle alakalı değil. Sözünü ettiğimiz fayların 7 büyüklüğünde bir deprem üreteceğini biliyoruz. Benim kanaatim yakın zamanda böyle büyük bir depremin olmayacağıdır. Bir depremin öncü olup olmadığı, ardından büyük depremin geleceği bilinemez. Bu bölge için çok büyük bir deprem beklentimiz şimdilik yok”

İlginizi çekebilecek diğer deprem haberleri:

Bu bölgedeki fay hatlarının 7 şiddetinde deprem üretebileceğini söyleyen Tüysüz, deprem gerçeğini dikkate alınmadığı gerektiğini belirtti.