Japonya'da 7.4 şiddetinde deprem sonrası tsunami alarmı verildi!

Japonya'da 7.4 şiddetinde büyük bir deprem meydana geldiği açıklanırken deprem sonrası tsunami alarmı verildi!
Japonya'da 7.4 şiddetinde deprem sonrası tsunami alarmı verildi!

Japonya'da 7.4 şiddetinde deprem sonrası tsunami alarmı verildi! Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ederken bir deprem haberi de Japonya'dan geldi. Japonya'da 7.4 şiddetinde deprem meydana geldiği açıklanırken depremin ardından ülkede tsunami alarmı verildiği açıklandı.

JAPONYA'DA SON DAKİKA ŞİDDETLİ DEPREM SONRASI TSUNAMİ ALARMI!

Japonya'da 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami alarmı verildi. Noto Yarımadası'nda 5 metrelik tsunami beklenirken, Japonya Meteoroloji Ajansı Ishikawa, Niigata ve Toyama vilayetlerinin kıyı bölgeleri boyunca tsunami uyarısı yayınladı. Japonya'da kamu yayıncısı Nihon Housou Kyoukai (NHK) televizyonu, 1,20 metre yüksekliğindeki tsunaminin, Ishıkawa vilayetindeki Wajıma şehri kıyılarına ulaştığı bilgisini verdi.

Yaşanan depremin ardından belirlenen kıyı bölümlerinde 5 metreye varan tsunami alarmı verilirken bazı bölgelerde 1.20 metre boyunda tsunami dalgalarının görüldüğü belirtildi. Depreme en iyi hazırlanan ülkeler arasında yer alan Japonya'da binalar 9 şidetindeki depremlere dahi dayanırken deprem sonrası oluşan tsunami nedeniyle de ülkede erken uyarı sistemleri devreye alınıyor. Deprem ve tsunami nedeniyle olumsuz bir durum olup olmadığı konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.