Denizli Honaz'da 1.5 milyon hibe yazlık sebze fidesi ÜCRETSİZ dağıtılacak

Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi birimi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 1.5 milyon yazlık sebze fidesinin ücretsiz olarak dağıtılması amaçlanıyor.
Denizli Honaz'da 1.5 milyon hibe yazlık sebze fidesi ÜCRETSİZ dağıtılacak

Tarımsal üretimi desteklemek amacı ile pek çok projeyi hayata geçiren Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi Birimi 2024 yazı için de harekete geçti. Bu sene Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi Birimi tarafından ata tohumu elde edilen fidelerin halka dağıtılması için beklenen Tarım AR-GE ve Yerel Tohum Merkezi’nde yazlık sebze fidesi hibe dağıtım etkinliğinin ilki düzenlendi.

Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi Birimi tarafından yazlık sebze fidesi hibe dağıtım etkinliği ile üreticilerle buluşturuyor. Başkan Kepenek, “Bu yılki hedefimiz 1,5 milyon fideyi üreticilerimiz ile buluşturmak olacak." diye konuştu. Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi Birimi tarafından yazlık sebze fidesi hibe dağıtım etkinliği, Tarım AR-GE ve Yerel Tohum Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ATA TOHUMU İLE ÜRETİLEN SEBZE FİDELERİ HALKA ÜCRETSİZ DAĞITILIYOR!

Tarımsal üretimin kesintiye uğramaması, genetiği oynanmamış ‘Ata Tohumu’ elde edilen fidelerin halka ulaşması ve üretime teşvik amacıyla çerçevesinde ilk gün yaklaşık 50 bin yazlık fide hibe dağıtımı gerçekleştirildi. Honaz Belediyesi bu yıl 1,5 milyon fideyi halka dağıtmayı hedefliyor.

hibe-2.jpg

Denizli’de başta Honaz olmak üzere çok sayıda ilçenin ciddi bir tarım potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Tarımın ve özellikle yerel tohumun önemini biliyoruz. Honaz’ımız ve bölgemiz tarım konusunda ciddi bir potansiyele sahip. Kültür konusunda, toprak konusunda, çok büyük potansiyelimiz var. Gıda bizim temel ihtiyacımız. O yüzden gıda hiçbir zaman ölmeyecek. Bizler ve çevremizdeki değerli çiftçi ailelerimiz sağlıklı iyi gıda üretirsek bunu her zaman pazarını bulur, tüketime sunarız” dedi.

fide-1.jpg

Başkan Kepenek yapmış olduğu açıklamasında hedeflerinin 1.5 milyon fideyi ücretsiz olarak halkla buluşturmak olduğunu ifade ederek belediyenin tesislerinde aynı zamanda süs bitkilerinin yetiştirildiğini ifade etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte ilk gün ata tohumu kullanılarak üretilen patlıcan, domates ve biber gibi sebze fidelerinin dağıtımı gerçekleştirildi.