Afyonkarahisar’a bahar şubat ayının sonunda geldi

Türkiye bu yıl kışı istediği gibi yaşayamadı. Pek çok ilimizde kar kendini göstermezken, Afyonkarahisar'da bahar resmen şubat sonunda başladı! Gün içerisinde sıcaklıkların 17 dereceyi gördüğü ilde güneşin tadını çıkarmak isteyenler sokaklara akın etti.
Afyonkarahisar’a bahar şubat ayının sonunda geldi

Afyonkarahisar'da sıcaklıklar şubat ayının son günlerine göre mevsim normalleri üzerinde seyretmeye başladı. Güneşin tadını çıkarmak isteyenler park ve bahçelere akın ederken, sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde devam etmesinin beklendiği öğrenildi.

AFYON'A BAHAR ÇOK ERKEN GELDİ

Kent genelinde bugün termometreler 17 dereceyi gösterdi. Sıcak havayı hisseden vatandaşlar Afyon'a baharı şubat sonu geldiğini söyledi.

Afyonkarahisar’da şubat ayının son günlerinde termometreler 17 dereceleri gösterirken, kent adeta baharı erken karşıladı.

aw150709-02.jpg

17 DERECEYİ GÖREN KENDİNİ SOKAĞA ATTI

Kentte devam eden sıcak havalar adeta bugün zirve yaptı. Şubat ayında olunmasına rağmen kentte termometreler 17 derecelere kadar çıkınca vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Kent sıcak havalarla birlikte baharı erken karşılarken, şubat ayında olunmasına rağmen sıcaklıkların bu kadar yüksek olması ise kuraklık tehlikesini düşündürdü. Kentte güneşi gören vatandaşlar park ve bahçelere akın ederken, cadde ve sokaklarda ise insan kalabalığı dikkatlerden kaçmadı.

İlginizi çekebilecek diğer çevre haberlerinden bazıları:

Meteorolojiden alınan verilere göre, kentte sıcak havanın hafta boyu devam etmesi bekleniyor. Aynı zamanda sıcaklıkların Türkiye genelinde yükseliş göstereceği tahmin ediliyor. Bugün itibarıyla ikinci cemrenin düşmesi başta Afyon olmak üzere pek çok ilde kendini iyiden iyiye hissettirdi.