AFAD'dan yeni deprem haberi! Akdeniz'de Antalya açıkları fena sallandı!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması ile yeni bir deprem duyurusu yaptı. Son deprem nerede oldu, büyüklüğü kaç olarak ölçüldü?
AFAD'dan yeni deprem haberi! Akdeniz'de Antalya açıkları fena sallandı!

AFAD Deprem Dairesi son dakika açıklaması ile yeni bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem Akdeniz'de Antalya açıklarında meydana geldi. Gerçekleşen sarsıntı vatandaşları endişelendirirken depreme dair teknik bilgileri AFAD Deprem Dairesi açıkladı. Son Antalya depremi kaç büyüklüğünde ölçüldü?

AFAD DEPREM AÇIKLAMASI YAPTI!

Türkiye'de meydana gelen depremleri takip ederek teknik ölçümleri yapıp duyuran kurum olan AFAD Deprem Dairesi yeni bir deprem bilgisi verdi. Son depremin Akdeniz'de gerçekleştiği açıklandı. Deprem denizde meydana gelirken merkez üssü Antalya'nın Demre ilçesinin 19,08 km uzaklıkta olduğu belirlendi.

Depremin büyüklüğü AFAD Deprem Dairesi tarafından 4,7 olarak ölçüldü. Deprem saat 16:55'te meydana gelirken derinliğinin 35,12 km olduğu belirtildi. Deprem sonrası gelişmelerin ise AFAD tarafından takip edildiği açıklandı.

afad-deprem.jpg

OLUMSUZ ETKİ YOK!

Akdeniz'de derin bir bölgede gerçekleşen son depremden başta Antalya olmak üzere çevre iller de etkilendiler. Ancak bu sarsıntının herhangi bir yıkıma neden olması beklenmiyor. Bu beklentilerle doğru orantılı olarak vatandaşların herhangi bir olumsuz ihbarı da bulunmuyor. Son depremde can ve mal kaybının olması beklenmiyor.

DEPREM UZMANLARI UYARMIŞTI!

Akdeniz'de depremler sıklıkla meydana gelirken bu depremlerin yıkıcı bir etkisi olmuyor. Bölgede denizin altından geçen aktif fayların olduğu ve orta büyüklükte depremlerin bu faylar tarafından üretilebileceği deprem uzmanları tarafından sık sık dile getirilmişti. Bölgede korkulması gereken deprem riskini sarsıntı olan alanda değil Hatay, Suriye, Lübnan hattında olabileceğini deprem uzmanları dile getirmişlerdi. meydana gelen bu deprem ile alakalı olarak kısa bir süre içerisinde deprem uzmanlarından yeni bir değerlendirme gelmesi bekleniyor.