Bakan açıkladı, ödemeler yapılıyor! Ramazan öncesi 1.900 TL hesaplara yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş büyük bir merakla beklenen ödeme açıklamasını yaptı. Aile Destek Ödemesi ne zaman yapılacak?
Bakan açıkladı, ödemeler yapılıyor! Ramazan öncesi 1.900 TL hesaplara yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programları içerisinde en yoğunlarından birisi olan Türkiye Aile Destek Programı için ödemeler oldukça merak ediliyor. Çok sayıda aileye her ay bu program kapsamında nakit destekler veriliyor. Ödemelerin hangi gün yapılacağının belli olmamasından dolayı herkes ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Bunun için de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamaları büyük bir dikkatle takip ediliyor. Mart 2024 Aile Destek ödemeleri yapıldı mı?

ÖDEMELER BAŞLADI!

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı yazılı açıklama ile ödeme takvimine ilişkin, “Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hak sahibi vatandaşlarımızın hesaplarına yatırmaya başladık. İhtiyaç sahibi hanelere bu ay 4 milyar lira ödeme yapmış olacağız. Kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışı ortaya koymaya devam ediyoruz. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bugüne kadar vatandaşlarımıza toplamda 72,3 milyar lira ödeme yaptık.” dedi.

Türkiye Aile Destek Programı hakkında da bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bilindiği gibi Aile Bakanlığı olarak çok sayıda vatandaşımıza sosyal yardım ulaştırıyoruz. Bu sosyal yardım ödemesi yaptığımız kişiler dezavantajlı vatandaş grubuna girdikleri için bu destekleri alabiliyorlar. Ancak herhangi bir dezavantajı olmadığı için sosyal yardım alamayan vatandaşlarımız da var. Onlara da sadece gelir kriteri üzerinden sosyal yardım veriyoruz. Bunu da Türkiye Aile Destek Programı ile gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlara çeşitli tutarlarda ödemeler yapılıyor. Hane için ortalama aylık gelir kriteri üzerinden ödeme tutarları belirleniyor. Bu ödemeler 850 TL ile 1.250 TL arasında değişiyor. Buna ek olarak çocuk bileşeni de bulunuyor. Destek ödemesi alacak ailelere çocuk sayısına göre 350 TL ile 650 TL arasında ek ödemeler yapılıyor. Toplamda ise 1.900 TL ödeme yapılıyor.