8 Ocak Pazartesi okullar tatil mi? Yarın okul var mı, kar tatili oldu mu?

Yurtta olumsuz hava koşullarının etkili olması nedeniyle herkes “Yarın okullar tatil mi?” sorusunun cevabını arıyor. 8 Ocak 2024 Pazartesi günü okul var mı, tatil mi olacak?
8 Ocak Pazartesi okullar tatil mi? Yarın okul var mı, kar tatili oldu mu?

Türkiye’nin dört bir tarafından olumsuz hava koşulları etkili olmaya devam ediyor. Bazı illerde kar yağışları başlarken bazı illerde ise ise sağanak yağış ve fırtına uyarıları bizzat Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Tüm bu gelişmeler üzerine milyonlarca öğrenci ve veli tarafından internette arama motorlarına “Yarın okullar tatil mi son dakika?” sorusu yazılarak cevabı aranıyor. Yarın okul var mı, açıklama yapıldı mı?

KAR TATİLİ BAŞLADI MI?

Türkiye genelinde sıcaklıkların 10 derece düşmesi ve bazı illerde yoğun kar yağışları yaşanacak. Bazı illerin bazı ilçelerinde ise bu yağışlar şimdiden başladı. Öğrenciler ve veliler de haliyle kar yağışlarından dolayı kar tatili olup olmadığını merak ediyorlar. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kar tatili ilan edilen il ve ilçe bulunmuyor. Valiliklerden ve kaymakamlıklardan son dakika kar tatili açıklamaları geldiğinde hemen haberimize eklenecektir.

İSTANBUL’DA KAR BEKLENİYOR!

Bu hafta içinde İstanbul soğuk hava sistemi altında kalacak. Yarından itibaren sıcaklıklar 10 derece birde düşecek. Bu soğuk hava sistemi ile beraber İstanbul’un tamamında olmasa da bir kısmında kar yağışları görülecek. Bu kar yağışlarının hangi şiddette olacağı ise netleşmedi.

8 OCAK’TA OKUL VAR MI?

İlk, orta ve lise seviyesinde okullara giden öğrencilerin merak ettikleri kar tatili ile alakalı olarak henüz bir bilgi verilmedi. 8 Ocak 2024 Pazartesi sabahı bundan dolayı okullarda eğitim normal günlerde olduğu gibi devam edecek. Kar yağışlarının etkili olması ve ulaşımda güçlüğe neden olması durumlarda valilikler ve kaymakamlıklar açıklama yaparak okulların tatil edildiğini ilan edebilirler. Ancak şu ana kadar böyle bir açıklama gelmediği için son duruma göre yarın sabahtan itibaren okullarda eğitim devam edecek.