Yürüyemeyen köpeğin anası oldu

Gün geçmiyor ki, haber bültenlerinde hayvanlara yapılan işkence ve zulüm haberleri haber bültenlerinde yer almasın. Organları kesilen, vahşice katledilen ve yürekleri dağlayan zavallı hayvanlara yapılan hayvanca muameleler.
Yürüyemeyen köpeğin anası oldu

Artık insanı insanlığından utandıran bu haberlerden gına gelmişti ki; Uşak’ta yürekleri ısıtan sıcacık bir olay yaşandı.

Safiye Acar, adlı genç kadın, arka ayakları tamamen felç olan “Pamuk” adlı kuşçu cinsi bir köpeğe sahip çıkarak insanlık dersi verdi. Acar, araka ayakları felç geçirdiği için yürüyemeyen zavallı köpeği sahiplendi. Veterinerlerin, “Bu köpeği uyutmak gerek” önerisine karşı çıkarak Pamuk’un yaşamasını sağladı ve ona özel bir yürüteç yaparak gezmesine de olanak sağladı.

Acar, “Banaz ilçesinin Kızılhisar Köyünden geldiğinde zavallı hayvancık ayakları arak ayakları üzerinde duramıyordu. Muayene eden veteriner hekim, köpeğin omuriliğinin kırıldığını, basmayacağını ve çişin tutamayacağını söyledi ve uyutulması gerektiğini belirtti.

Ben bu kara şiddetle karşı çıkarak köpeğe bakmaya başladım ve adını “Pamuk” koydum. Sonra İstanbul’da Agop Usta isimli bir kişinin yürüyemeyen hayvanlar için böyle tekerlekli yürüteçler yaptığını öğrenince Pamuk için de yaptırdık. O benim evladım. Gördüğünüz gibi Pamuk ile mutlu bir şekilde yaşayıp gidiyoruz” dedi.