Yeni felaket Türkiye'nin kapısına dayandı! Sınırlarımızdan girmek üzere herkes hazır olsun

Afetlerin biri bitmeden bir yenisi başlarken yeni felaket Türkiye'nin kapısına dayandı. Sınırlarımızdan girmek üzere 4 ay sürecek herkes hazır olsun...
Yeni felaket Türkiye'nin kapısına dayandı! Sınırlarımızdan girmek üzere herkes hazır olsun

Yeni felaket Türkiye'nin kapısına dayandı! Sınırlarımızdan girmek üzere herkes hazır olsun - Peş peşe yaşanan depremler, seller, fırtınalar ve doğal afetler büyük endişe yaşanmasına neden olurken Türkiye son yılların en sıcak kışını yaşamıştı. Bu yaz için açıklamalar peş peşe gelirken ne yazık ki son 2 bin yılın en sıcak yazını yaşayacağımız uyarısı yapıldı.

Hatırlanacağı üzere 2023 yılında Türkiye adeta cehennemi yaşamış, pek çok şehrimizde sıcaklık rekoru kırılmış, insanlar nefes alamaz hale gelmişti. Yüksek sıcaklık nedeniyle peş peşe yapılan açıklamalar ile 65 yaş üstüne ve çocuklara sokağa çıkmama uyarıları yapılmış, sağlık sorunu olan ya da kronik hastalığı bulunan kişiler için özel önlemler alınması istenmişti.

BU YAZ NASIL GEÇECEK, 2024 YAZI SICAK OLACAK MI?

Haziran ayına sayılı günler kala yeni tahminler peş peşe gelmeye başlarken bu tahminlerden birini de meteoroljik yorumları ve başarılı tahminleri ile adını duyuran Sibirya Kaplanı hesabı gerçekleştirdi. Hesaptan yapılan paylaşımda Haziran ayı ile beraber tüm Türkiye'nin yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceği belirtildi.

meteorolojik-yuari.jpg

Uydu görüntülerini paylaşan Sibirya Kaplanı yeni sıcak hava dalgasının Haziran ayı itibari ile yurda giriş yapacağını ve tüm yurt genelinde kademeli olarak etkisini arttıracağını iddia etti. Meteoroloji uzmanları bu yazın son 2 bin yılın en sıcak yazı olacağını iddia ederken paylaşılan uydu görüntüleri de bunu doğruladı. Mayıs ayının sonuna kadar ara ara etkili olacak yağışlar sonrasında yerini aşırı sıcaklara bırakacak gibi görünüyor....