Yeni dalga beklenenden önce geldi! 11.00 - 16. 00 arası 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı SON DAKİKA duyuruldu

Tüm dünyayı diken üstünde bırakan yeni dalga Türkiye'ye beklenenden önce geldi. Kronik hastalığı olanlara, çocuklara ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı son dakika duyuruldu.
Yeni dalga beklenenden önce geldi! 11.00 - 16. 00 arası 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı SON DAKİKA duyuruldu

Yeni dalga beklenenden önce geldi! 11.00 - 16. 00 arası 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı SON DAKİKA duyuruldu - Tüm dünya yeni gelecek olan dalga için diken üstünde kalırken Türkiye ne yazık ki beklenenden önce etki altına girdi. 2023 yılında tüm dünyaya korkulu günler yaşatan sıcak hava dalgası 2024 senesi için daha şiddetli bir şekilde bekleniyordu.

Korkulan oldu ne yazık ki ülkemizi etkisi altına alacak olan sıcak hava dalgası beklenenden önce geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrasında Valilikler peş peşe uyarı mesajı yayımlamaya başladı. Yüksek risk grubu altında olan çocuklar, kronik hastalığı olan kişiler ve 65 yaş üstü vatandaşlar için saat 11:00 ile 16:00 saatleri arasında sokağa çıkma uyarısı yapıldı.

KRONİK HASTALIĞI OLANLARA, ÇOCUKLARA VE 65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN YASAK KARARI! 11;00 - 16:00 SAATLERİ ARASINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI...

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda, Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde artacağı açıklandı. Yapılan uyarıda, “Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre; Muğla genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarının artmaya devam etmesi beklenmektedir. Muğla’da Çarşamba günü 26, Perşembe 23, Cuma 24 ve Cumartesi günü de hava sıcaklığının 27 derece dolayında seyretmesi bekleniyor. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

uyari.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise "Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de mevsim normallerinin 4 ila 6 derece, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise 10 ila 15 derece üzerine çıkması bekleniyor." denilerek 27 Nisan 2024 tarihine kadar tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtilirken 15 dereceye kadar artacak olan sıcaklıklar normal hayatı olumsuz etkileyecek. Vatandaşların bu nedenle yapılan uyarılara uymaları ve tedbirli olmaları, zorunlu olmayan hallerde belirtilen saatlerde sokağa çıkmamaları istendi.