Yeni Cumhurbaşkanı müjdesi Resmi Gazete ile yayımlandı! Milyonlara BEDAVA oldu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile 18 yaşını dolduran kişilere ücretsiz olacak hizmet açıklandı. Resmi Gazete kararı çıktı...
Yeni Cumhurbaşkanı müjdesi Resmi Gazete ile yayımlandı! Milyonlara BEDAVA oldu...

Yeni Cumhurbaşkanı müjdesi Resmi Gazete ile yayımlandı! Milyonlara BEDAVA oldu... - 1 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlanırken pek çok kritik karar ve düzenlemeye yer verildi. Bu kararlardan biri de seçim öncesi açıklanan vaat oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 8217) kapsamında seçim vaadi yerine getirildi. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genç Kart sözü vermiş ve 18 yaşını dolduran gençlere yeni kolaylıklar ve fırsatlıklar sunacağını duyurmuştu.

18 YAŞINA GİREN MİLYONLARA GENÇ KART MÜJDESİ GELDİ!

Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin hemen öncesinde seçim vaatlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "18 yaşına giren tüm gençlerimizi de unutmuyoruz. Bu gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere ‘genç kart’ vereceğiz. Bu karta sahip tüm gençlerimiz müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerde ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. Zaman içinde Genç Kart Uygulaması kapsamında gençlerimize sunulan imkanları daha da genişleteceğiz. Her 3 müjdemizin de gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar nasıl gençlerle beraber yol yürüdüysek inşallah bundan sonra da gençlerin yoldaşlığından ayrılmayacağız" gençlere genç kart sözü vermişti.

genc-kart-sozu.jpg

1 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 8217) kapsamında seçim vaadi yerine getirildi. Düzenleme kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Alanları İşletme Müdürlüğü ve İstanbul AKM işletme müdürlüğü sanat etkinlikleri Genç Kartı olan kişilere ücretsiz oldu.

genc-kart.jpg

Genç Kart sahipleri sunulan bu hizmetlerden yararlanmak isteyen gençler öncelikle kartlarını alacaklar ardından yönergeleri takip ederek sunulan bu hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanabilecekler.