Yeni bayram müjdesi AZ ÖNCE açıklandı! İhtiyaç sahiplerine eşya yardımı başladı

Bayram öncesi vatandaşların ihtiyaçları her geçen gün artarken belediyelerin bayram yardımları da başladı. İhtiyaç sahiplerine eşya yardımı yapılıyor...
Yeni bayram müjdesi AZ ÖNCE açıklandı! İhtiyaç sahiplerine eşya yardımı başladı

Yeni bayram müjdesi AZ ÖNCE açıklandı! İhtiyaç sahiplerine eşya yardımı başladı - İhtiyaç sahiplerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden sosyal yardımlar tüm hızı ile devam ederken belediyelerin de sosyal yardımları başladı.

Belediyeler tarafından yapılan sosyal yardımlar katlanırken bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine eşya yardımı başladı. Maddi gücü yerinde olmayan ailelere yönelik olarak belediyelerin eşya yardımı yoğun talep görürken vatandaşların bayram öncesi talepleri arttı.

BELEDİYELERİN EV EŞYASI YARDIMI! BAŞVURU NEREDEN NASIL YAPILIR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "2023 yılında 296 dar gelirli aileye sıfır ev eşyası yardımı yapılmıştır. Ayrıca 2023 yılında kurulan ikinci el eşya merkezinde de kullanım ömrü dolmamış ev eşyaları vatandaşlardan alınarak ekipler tarafından bakım onarım ve temizlik işlemleri yapıldıktan sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmaktadır." denilerek 2024 yılı içinde sosyal yardımların sürdüğü ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Ayni sosyal destek hizmetleri içerisinde yer alan Eşya Desteği, sosyal inceleme sonucunda ihtiyaç durumu belirlenen hanelere sunulmaktadır." denilerek eşya yardımı yapıldığı ifade edildi.

Belediyelerin eşya yardımları için yaşadığınız il ya da ilçe belediyesine şahsen giderek başvuruda bulunmanız yeterlidir. Başvuru sahiplerinin evlerine yapılan ziyarette ihtiyaç sahibi olduğunun belirlenmesi üzerine eşya yardımı yapılmaktadır.