YEDAM’A Milli Eğitim Desteği

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin Yeşilay Danışma Merkezini Ziyaret Etti.
YEDAM’A Milli Eğitim Desteği

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin Işık Mahallesi Gediz Uluyolu'ndaki tarihi binada hizmet vermekte olan Yeşilay Danışma Merkezini (YEDAM) ziyaret etti. İl Müdürü Bülent Şahin'i merkeze gelişinde Yeşilay Uşak Şube Başkanı Feyza Güler ve merkez çalışanları karşıladı.

Yeşilay'a bağlı olarak faaliyet gösteren, geçen yıl eylül ayında açılan Yeşilay Danışma Merkezine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Yeşilay Uşak Şube Başkanı Feyza Güler'den YEDAM'ın hizmetleri ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

BAĞIMLILARA ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK VE SOSYAL DESTEK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve merkezin faaliyetlerinden bahseden Yeşilay Uşak Şube Başkanı Feyza Güler "YEDAM olarak bağımlılık ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da danışmanlık yaparak bozulan yaşam düzenlerinin onarılmasını ve ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde devam etmesini destekliyoruz. Vatandaşlarımız kendileri veya bu tür sorunları yaşayan aile fertleri için 115 nolu danışma ve destek telefon hattımızdan randevu alabilirler." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin "Kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay'ın çalışma alanları genişlemiş; bilinen bağımlılık türlerinin yanı sıra yakın tarihte teknoloji bağımlılığı da Yeşilay'ın mücadele alanına dahil olmuştur. YEDAM'ın destek ve danışma talebinde bulunan kişileri birebir kabul ettiği faaliyetleri de bu çerçevede büyük önem taşıyor. Bu vesile ile YEDAM Uşak Şubemize hem hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk hem de merkezin faaliyetleri hakkında bilgi aldık." dedi.

(SALİH KILINÇ/HABER)