Yaz aylarının davetsiz misafirleri sivrisinekler

Hepimiz yaz aylarının gelişini beklesek de yaz mevsiminin bizi zorlayan davetsiz misafirleri olduğunu unutmayalım. Bu misafirler elbette sivrisinekler! Nemli ve serin ortamları seven sivrisinekler yazın bizlerin peşini bırakmıyor.
Yaz aylarının davetsiz misafirleri sivrisinekler

Özellikle geceleri saldırılarına uğradığımız sivrisinekler bizi uykumuzda rahatsız etmeye pek meraklılar. Çünkü geceleri vücut ısımız onlar için en uygun hale geliyor ve karbondioksitin olduğu ortamları seviyorlar. Sivrisineklerin erkeklerin sadece vızıltı yaydığı dişilerinin ise kan pompalamak için bizi ısırdığı ise hepimiz tarafından bilinen bir gerçek! Peki sivrisineklerin bizi rahatsız etmemesi için ne yapmalıyız?

Sivrisineklerin koyu renkleri sevdiğini biliyor muydunuz? Eğer yaz akşamlarının size dar edilmemesini istiyorsanız açık renkli giysileri tercih edin ve koyu renklilerden kaçının.

Sivrisineklerin nemi sevdiğini söylemiştik. Bu yüzden eğer terlemişseniz sinek saldırılarının özellikle o bölgelere olacağını unutmayın. Bu yüzden de sık sık duş almaya özen gösterin.

Sodyum lambaları sivrisineklerin hoşuna gitmiyor. Bu yüzden bahçenizde ve balkonunuzda sodyum lambaları bulundurabilirsiniz. Bu lambalar hem sivrisinekleri uzaklaştıracak hem de elektrikten tasarruf etmenizi sağlayacak!

Camlarınıza ve kapılarınıza sineklik taktırmakta bilinen etkili çözümlerden biri. eğer evinizde evcil hayvanınız varsa onun delemeyeceği sinekliklerden almayı ihmal etmeyin. Yoksa kısa süre içerisinde içeri sinekler dolacaktır.

Sivrisineklerin de hoşlanmadığı kokular var elbette. Bu kokuların başında da karanfil, lavanta ve portakal geliyor. Bu yüzden karanfil yağı, lavanta yağı ve portakal yağından faydalanabilirsiniz. Zaten oldukça hoş olan bu kokuların yağlarını vücudunuza sürerseniz hem sivrisinekleri kaçırmış olursunuz, hem de cildinize bakım yapmış olursunuz.

Lavanta ve fesleğenden çiçek olarak da fayda sağlayabilirsiniz. Cam kenarı koyacağınız bu çiçeklerin yanına yaklaşıp içeri girmek isteyecek sivrisinek olacağını zannetmiyoruz.

Limon da sinekler için etkili çözümlerden biri. Özellikle yeşil limonu kesip üzerine karanfil koyup, evinizin belli yerlerine yerleştirirseniz sivrisinek saldırılarından korunabilirsiniz.

Eğer sivrisineklerin saldırısına uğradıysanız artık yapacak bir şey yoktur. Fakat kaşıntınızı geçirmek ve şişen bölgeyi onarmak için çay ağacı yağı ya da nane yağından faydalanabilirsiniz. Bu yağları ısırıldığınız bölgeye uygularsanız birkaç saniye içerisinde sizi rahatsız eden kaşıntıdan kurtulabilirsiniz.