Yavru kuş için Uşak’ı seferber eden genç kız insanlığın ölmediğini kanıtladı

Uşak Üniversitesinde yüksek lisans eğitimi alan Arel Merve Özhan, yuvasından düşen bir kırlangıç yavrusunu yuvasına koymak için yaklaşık 30 derece sıcakta üç buçuk saat bekledi ve yavru kırlangıç için adeta Uşak’ı seferber etti.
Yavru kuş için Uşak’ı seferber eden genç kız insanlığın ölmediğini kanıtladı

SALİH KILINÇ / Uşak Üniversitesi Eğitim bilimleri yüksek lisans öğrencisi Arel Merve Özhan, üniversite yerleşkesi içerisinde yuvasından düşmüş bir kırlangıç yavrusunu tekrar yuvasına koyabilmek için kuş dedektiflerini, veterinerleri ve itfaiyeyi arayarak amacına ulaştı. Yavru kırlangıcı itfaiye aracına çıkarak kendi elleri ile yuvasına bıraktı.

Genç kızın yavru kırlangıç için sıcakta üç buçuk saat verdiği uğraş, insanlığın henüz ölmediğini de kanıtlamış oldu.

Üniversite yerleşkesi içerisinde dolanırken bir kırlangıç yavrusunun uçamadığını fark ettiğini kaydeden Arel Merve Özhan, “Sonra inceledim. Yavru uçamıyordu. Ellemedim 1 saat kadar bekledim annesi taşıyacak mı diye. Bir suru kuş geldi onu uçurmaya çalıştı. Ama kuş halsizdi zaten. Uçmaya çalıştı az uçtu ama sonra tekrar yerine geri geldi. Çok bitkindi” dedi.

Kuşu içerinde bulunduğu çaresiz durumdan kurtarmak için çalışan genç kız, “Bende kuş dedektiflerine ulaştım. Yuvaya koymaya çalışmamı söylediler. Ben de onlara yavru kuşu kendi imkanlarımla yuvaya koyamayacağımı söyledim.

Daha sonra Veteriner Hekim Nebahat Avcu Hanımı aradım. O da bana itfaiyeyi aramamı söyledi.. Önerisi üzerine itfaiyeyi aradım. O sırada saat 16.00 sıralarıydı. Ancak bir yerlerde ot yangını olduğu için itfaiye ancak 19.30 sıralarında üniversite yerleşkesine gelebildi” dedi.

Yavru kırlangıcı yuvasına koymak için geçen üç buçuk saatte neler yaptığı hakkında bilgi veren Genç kız, “Hava çok sıcak olduğu için yavru kuşu gölge ve serin bir yere almak istedim. Üniversite girişinde görev yapan güvenlik görevlisi arkadaşlar sağ olsunlar bana yardımcı oldu. Onların bekleme odasına götürdük. Burada su ve yemesi için karınca verdik. Karnı doyunca güvenlikçi arkadaşların şapkası içerisinde derin bir uykuya daldı.

İtfaiye aracı gelince, itfaiye görevlilerinden rica ettim. Onlar da beni kırmadı. Aracın merdivenlerine tırmanarak yavru kırlangıcı yuvasına bıraktım. Kurtardığım için çok mutlu oldum” şeklinde duygularını dile getirdi.