Vesikalık fotoğraf getirmeyene çay yok

Faruk Kumaş’ın işlettiği Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Limon Suyu Yaylası'ndaki çay ocağında çay içmeye gelen herkesin vesikalık fotoğraf getirmesi gerekiyor. Faruk Kumaş vesikalık fotoğrafları alarak dükkanın duvarlarına asıyor.
Vesikalık fotoğraf getirmeyene çay yok

35 Yıllık Koleksiyon

Limon Suyu Yaylası’nda çay ocağının duvarlarını fotoğraf stüdyosuna çeviren 60 yaşındaki Faruk Kumaş, yerli halkın ve turistlerin ilgi odağı oldu. Yaklaşık 4 bin vesikalık fotoğrafın asılı olduğu çay ocağında, 3 bin vesikalık fotoğraf asılmayı bekliyor. eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, Adnan Kahveci gibi bazı siyasetçiler ve ünlü sanatçıların fotoğrafı yer alıyor. Yaylaya gelen yerli ve yabancı turistler de fotoğraf çektirmeden çay ocağından ayrılmıyor.

Ziyarete Gelenler Duygulanıyor

Çay ocağına sadece koleksiyonu görmek için gelenlerin olduğunu belirten Faruk Kumaş, gençken yapıştırdığı fotoğrafı yaşlandıktan sonra görenlerin duygusal anlar yaşadığını söyledi. Bu akımın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini söyleyen Kumaş, gelen ünlülerin fotoğrafını yapıştırarak başladığını, daha sonra herkesin fotoğraf yapıştırmak istediğini dile getirdi.

Ünlü Akını

Kumaş, “Çay ocağının dört bir tarafına panolar astık. Panolarda şuanda 4 bin tane fotoğraf asılı. 3 bin tane de yer olmadığı için asamadığımız fotoğraf var. Eski bakanlar Eyüp Aşık, Adnan Kahveci, Efkan Ala ve birçok ismin fotoğrafları var. Sanatçılardan Zeki Alasya, Metin Akpınar ve isimlerini sayamadığım bir sürü ünlünün fotoğrafları da var. Aniden gelipte resmini alamadığımız birçok ünlü de var. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz da buraya gelmişti resmini aldık ama sonra kayboldu. Panolar boşken kimsenin fotoğrafını almadan buradan göndermiyorduk. Bu panolar burada sürekli kalacak. Bazı misafirler geldiğinde bu panolarda resmi olan büyüklerini gördüklerinde duygulanıyorlar. Bu panolara bakanlar anılarını da tazelemiş oluyorlar. Bu resimlerini görmek için uzaklardan gelen bile oluyor. Dedelerini, dayılarını bakmaya gelenler çok oluyor. Herkesin ilgisini çekiyor” ifadelerini kullandı.