Vatandaşların beklediği haber NİHAYET BU SABAH geldi! 81 ile müjdelendi

Vatandaşların uzun zamandır beklediği haber nihayet bu sabah saatlerinde geldi! Meteoroloji Genel Müdürlüğü sabah erken saatlerde yaptığı açıklamasında 81 ile müjdeyi verdi! İşte MGM'nin güncel hava durum açıklaması ve merak edilenler..
Vatandaşların beklediği haber NİHAYET BU SABAH geldi! 81 ile müjdelendi

Meteoroloji, sabah erken saatlerde yaptığı açıklamasında yağışların bir süreliğine ülkemizi terk ettiği ve sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde artmaya devam edeceğini belirtti. Vatandaşlar, uzun bir süredir havaların ne zaman ısınacağını merak ediyordu.

YAĞIŞLAR GERİDE KALDI

Havalar mevsim normalleri üzerinde seyrediyor! Uzun bir süredir havaların ısınmasını bekleyenlere güzel haberi Meteoroloji verdi! MGM, yaptığı açıklamasında güncel hava durumuna ilişkin şunları söyledi:

“Yurdun batı ve kuzey kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık, İzmir, Muğla, Aydın ve Balıkesir'in kıyı ilçelerinin akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile kuzey ve iç kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere pus, yer yer sis bekleniyor”

ekran-goruntusu-2024-03-01-111339-min.png

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR BİLGİSİ

Hava sıcaklığı ve rüzgar bilgisine ilişkin son durumu da aktaran MGM, sıcaklıklara ilişkin, “Mevsim normallerinin üzerinde devam eden hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği tahmin ediliyor” derken, rüzgar için, “Genellikle güneyli, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor” açıklamasını yaptı.

ÇIĞ TEHLİKESİNE KARŞI UYARI YAPILDI

Meteoroloji, yaptığı güncel hava durumuna ilişkin ek olarak çığ tehlikesine karşı da vatandaşları uyardı. Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsü ile kaplanacağını ifade eden Meteoroloji, çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini belirtti.