Vali Funda Kocabıyık'tan Regaip Kandili mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Üç Ayların Başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Funda Kocabıyık'tan Regaip Kandili mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık yazılı olarak yayımladığı Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajında şunları kaydetti;

Manevi hayatımıza düşen cemredir Üç Aylar… Kalplerimizin sükûnet ile dolduğu, ruhi dünyamızın Cenab-ı Hakk’ın rahmeti ve huzuru ile taçlandığı bereket mevsimidir. Recep, Şaban ve Ramazan; rahmet, mağfiret ve bereket aylarıdır. Cenab-ı Hakk’ın bizlere ikram ettiği faziletli ve feyizli sonu bayram ile müjdelenen bu kutlu mevsimde, ilahi rahmetin taştığı, lütuf ve ihsanla dolu mübarek geceler vardır.

Allah’ın rızasını kazanmak, O’nun rahmetine ve mağfiretine nail olabilmek için, O’na ellerimizi açacağımız ve yöneleceğimiz üç ayların başlangıcı Regaip Kandili’ne ulaşabilmenin şükrü içindeyiz. Bu mübarek gecede affedilme ve dualarımızın kabul olmasını ümit ederek; dualarımızla, tövbelerimizle ve ibadetlerimizle izzet ve celal sahibi Yüce Mevla’nın mağfiretine ve rahmetine sığınacağız. Ülkemizin bekası için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimiz ve doğal afetlerde vefat eden vatandaşlarımız için dua edeceğiz.

Regaip Kandili, merhamet ve şefkatimiz ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmeye, barış, hoşgörü, kardeşliğimizin güçlenmesine, insani meziyetlerimizin yeniden yeşermesine vesile olmalıdır. Yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bu mübarek günde birbirimize kenetlenerek, birlik ve beraberlik anlayışıyla sergilediğimiz davranışlar huzurumuzu daha da artıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimiz başta olmak üzere bütün İslâm âleminin mübarek Üç Aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyor; toplumumuzda iyilik ve hayrın artmasını, devletimizin bekasını, vatanımızın ve milletimizin her türlü afetlerden korunmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.