Vali Funda Kocabıyık'tan Miraç Kandili mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Miraç Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlandı.
Vali Funda Kocabıyık'tan Miraç Kandili mesajı

Mesajında, içinde birçok hikmeti ve bereketi barındıran Miraç Kandili’ni idrak edecek olmanın sevincini yaşadığını belirten Vali Funda Kocabıyık, şunları ifade etti.

Miraç, Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da Yüce Allah’ın yüksek huzuruna kabul edildiği ilahi rahmet ve lütuflarla dolu kutlu bir yolculuktur. Peygamber Efendimiz’in şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız terakki ufuk ve bir arınma gecesi olan Miraç, Cenab-ı Allah’ın sonsuz rahmet ve merhametine ulaşmaktır.

Yüreklerin manevi duygu ve hislerle dolduğu bu gece, iç dünyamızın muhasebesini yapmak, nefsimizi terbiye etmek ve kötülüklerden arınmak için en büyük imkândır.

İnsani yükseliş için büyük bir fırsat olan bu mübarek gecede dualarımızla, tövbelerimizle ve ibadetlerimizle Yüce Mevla’nın mağfiretine ve rahmetine sığınacağız. Gayemiz, Miraç Kandili’nin manasını ve hikmetini anlayarak zor zamanlar geçirdiğimiz bu dönemde insanlığın huzuru ve mutluluğu için dua ederek bu gecenin izzet ve ikramına ulaşabilmek olmalıdır.

İnanıyorum ki Miraç Kandili, paylaşma, dayanışma, sevgi, saygı, merhamet, hoşgörü ve dostluk gibi değerlerimizin güçlenmesine vesile olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin insanlık için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olmasını temenni ediyorum.