Uzmanlara göre yüksek zekayı gösteren 5 işaret açıklandı

Uzmanlara göre yüksek zekayı gösteren 5 işaret açıklandı

Uzmanlar tarafından yüksek zeka belirtisi olan işaretlar açıklandı. Birçok insanda fark edilmeyebileceğini ifade eden uzmanlar zekayı gölgeleyen birçok unsurun da olduğunu söyledi. Yüksek zekanın işareti olan bazı özellikler görmezden gelinebilmekte. İşte yüksek zekanın işareti olan 5 özellik;

EMPATİ

Çoğu insan empati kurabilir. Fakat yüksek empati zeka belirtileri arasında yer almaktadır. Yüksek empati birçok insanın kendi duygularanı bile anlaması zorken başkalarının duygularını da algılaması oldukça zeki insanların yapabileceği bir şeydir. Yüksek zekaya sahip olan insanlardaki ilk belirtilerden biri büyük empati yeteneği olarak açıklanmıştır. 

YALNIZLIĞI SEVERLER

Bazı insanlar asla yalnız kalamaz ve yanlarında sürekli birilerenin olmasını isterler. Yalnız olmayı seçen insanlar ise etrafta pek sevilmezler. Bilim ise yalnız kalmayı ve güzel vakit geçirmeyi seven insanların daha zeki olduklarını söylüyor. 2016 yılında yapılan bir bilimsel araştırmanın sonucuna göre sosyalleşmek yerine yalnızlığı tercih eden insanların daha yüksek bir IQ seviyesine sahip oldukları ortaya çıktı. 

GEÇ KALMAK

Geç kalmak kimse tarafından sevilmeyen ve istenmeyen bir özelliktir. Bir yere giderken sürekli arkadaşını bekleten ve gideceği yere geç kalanlar aslında bilimsel olarak zeki insanlar olarak adlediliyorlar. Yapılan araştırmalara göre gece geç saatlere kadar uyanık kalan insanların yüksek zekaya sahip olma olasılıkları da yüksek.

TEMBEL OLMAK

Tembellik birçok insan tarafından asla sevilmeyen ve istenmeyen özelliklerden biri. Çoğu insan tembelliğe asla tahammül edemez. Fakat yapılan araştırmalar sonucunda yüksek zeka ile tembelliğin yakından ilişkili olduğu ortaya çıktı. 

ANAZİL ETME YETENEĞİ

Yaşanan bir olayı her yönden düşünebilen ve tüm olasılıkları kafasına hesaplayan kişilerin daha zeki oldukları ortaya çıktı. Tüm olasıkları kafasında kuran ve ona göre karar veren insanlar dışarıdan psikopat gibi görülebilir. Fakat bilim bu insanların daha zeki  olduğunu söylüyor.

İlgili Haberler