Uşşak Aşevi'ne Uşaklılardan tam destek

“Haydi Uşak, şimdi paylaşma vakti” sloganıyla başlatılan, Uşak Belediyesi ile Uşak Sosyal Yardımlaşma Vakfı başta olmak üzere birçok Sivil Toplum Kuruluşunun destek verdiği yardım kampanyasına bağışlar çığ gibi büyüyor.
Uşşak Aşevi'ne Uşaklılardan tam destek

Uşşak Aşevi Yardım Kültür ve Hizmet Vakfı’na ait banka hesabında toplanan yardımlar ilk olarak gıda kolisine, sebze ve meyve ile hijyen malzemelerine dönüşüyor. Daha sonra yardımlar, Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Uşak Sosyal Yardımlaşma Vakfı ekipleri tarafından, tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere ve kişilere ulaştırılıyor.


“DAYANIŞMA HER ZAMANKİNDEN ÖNEMLİ”
“Haydi Uşak, şimdi paylaşma vakti” sloganıyla başlatılan kampanyanın büyük bir destek bulduğunu dile getiren ve duydukları memnuniyeti paylaşan Uşşak Aşevi Yardım Kültür ve Hizmet Vakfı Sekreteri Dr. Zafer Aydın, “Dayanışmanın ve yardımlaşmanın her zamankinden çok daha büyük bir önem taşıdığı şu günlerde, ihtiyaç sahibi olan hanelerimize destek vermek hepimiz için bir borçtur. Ve bu süreç bizlere bir kez daha göstermiştir ki, necip milletimiz her zaman olduğu gibi zor zamanlarda devletinin yanında durmuş, milli dayanışmaya kendini adamıştır. Ülkemiz, tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgına karşı vermiş olduğu sınavla takdire şayandır. Bizler de Uşşak Aşevi olarak hayata geçirdiğimiz bu kampanyada da birçok kurum ve kuruluş tarafından destek gördük.” dedi.

Şimdiden yüzlerce ailenin ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Vakıf Sekreteri Aydın, “Sağlık tedbirleri kapsamında birçok iş yerinin kapatılması gerekti. Ve bu zorlu süreçte maalesef ülkemizdeki ihtiyaç sahibi sayısı arttı. İşte tam da bu noktada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek verebilmek adına kaynak oluşturmak ve bu kaynağı kamu kurumları aracılığı ile yerine ulaştırmak istedik. Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Valilik himayesindeki Uşak Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerimizin tespiti ve yardımların onlara ulaştırılması noktasında önemli bir iş birliği sağladık. Güçlü dayanışma ve uyumlu çalışma ile süreci hızlı bir biçimde yürütüyoruz. İstiyoruz ki bu zor günlerde gerçekleştirilen kampanya ile şehrimizde temas edilemeyen ihtiyaç sahibi kalmasın. Bu süreçte hedefimiz kimseyi darda bırakmamaktır. Ben gerek vatandaşlarımıza gerekse ilimizde bulunan kamu kurumlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve meslek odalarına, işletme sahiplerine gösterdikleri ilgi ve alaka nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu güçlü dayanışmanın devamını diliyorum.” açıklamalarına yer verdi.

Zafer Aydın, yardım kampanyası kapsamında gıda kolisi, hijyen malzemesi ile sebze ve meyve içeren her bir paket bedelinin 200 TL olarak belirlendiğini hatırlattı.

AYDIN’DAN KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI
Aşevinin 1993 yılında hayırseverler tarafından kurulduğunu paylaşan Uşşak Aşevi Yardım Kültür ve Hizmet Vakfı Sekreteri Zafer Aydın, “Şu an itibariyle yaklaşık 2500 kişiye yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Sıcak yemek dağıtımı, üniversitede okuyan öğrencilerimize burs imkanı, kıyafet ve eşya yardımları, kuru gıda yardımları, gariplere berber hizmeti gibi birçok konuda halkımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu vesileyle, yaklaşan Ramazan ayı için filtre ve zekatların Uşşak Aşevi’ne verilebileceğini ifade etmek istiyorum. Yardım kampanyasına tüm hemşehrilerimizden destek beklediğimizi paylaşmak istiyor, Berat Kandilimizin tüm İslam alemine hayır, huzur ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum.”

Kaynak: Uşşak Aşevi