Uşak’taki elektrik kesintisi 20 bini aşkın insanın hayatını kararttı

Akşam saatlerinde yaşanan elektrik kesintisi, Uşak’ta 20 bini aşkın insanı karanlıkta bıraktı.
Uşak’taki elektrik kesintisi 20 bini aşkın insanın hayatını kararttı

Mehmet Akif Ersoy Mahallesinin tamamına ve Elmalıdere Mahallesinin bir bölümüne enerji sağlayan, Akse Çamlığı civarındaki yüksek gerilim hatlarında saat 19.00 sıralarında meydan gelen kopmalar, 20 bini aşkın insanı karanlıkta bırakırken, deyim yerindeyse hayatlarını felç etti. Haberin yayına hazırlandığı saat 22.40 sıralarında adı geçen mahallelere henüz elektrik verilmediği öğrenildi.

Uşak’ın enerji dağıtımını üstlenen Zorlu Enerji'nin arızanın giderilmesi için ekipleri görevlendirdiği ve çalışmaların hızla sürdüğü de belirtildi.

HASTALAR KARANLIK VE SOĞUKTA GÜÇLÜK YAŞIYOR

Konu ile ilgili Uşak Gündem'i telefonla arayan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinlerinden İbrahim Acar, bundan iki buçuk ay kadar önce de Elmalıdere Mahallesinde bulunan trafonun bomba gibi patladığını ve 11 saat soğuk ve karanlıkta kaldıklarını, yaşamlarının felç olduğunu belirtti.

Yetkililerden yıllardır yaşadıkları bu soruna çözüm bulmalarını isteyen Acar, “Ben KOAH hastasıyım. Mahallemizde doğalgazla ısınıyoruz. Soğukta kalan her hasta insan gibi çok sıkıntı yaşıyorum. Şu anda telefonumun şarjı bitmek üzere.

KOAH hastalığımla ilgili buhar yaparak ilacımı alabilmem için elektrik enerjisi gerekiyor. Bu yüzden ilaç alamadığımdan konuşmakta ve nefes almakta güçlük çekiyorum. Bütün mahalle eski çağlarda olduğu gibi soğukta mum ışığında oturuyoruz.

Yetkililerden şu trafo ile yüksek gerilim hatlarına bir çare bulmalarını rica ediyorum. Sesimizi duyurabilmek için mahallede illa ki birinin ölmesi mi gerekiyor?” diye sordu.