Uşak’ta toplu taşıma ücretlerine zam

Uşak Şoförler ve otomobilciler Esnaf Odası’nın talebi üzerine toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı.
Uşak’ta toplu taşıma ücretlerine zam

Daha önce 2 TL olan öğrenci ücreti aynı kalırken 2,5 TL olan normal yolcu ücreti Uşak Belediyesi Meclis kararı ile 3 TL’ye çıkarıldı.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın başkanlık ettiği Uşak belediye Meclisi Aralık Ayı 1. Oturumu AKM’de gerçekleştirildi. Uşak Şoförler ve otomobilciler Esnaf Odası’nın talebi üzerine toplu taşıma ücretlerine zam yapılması gerektiğini belirten Başkan Çakın zam gerekçesini, “Salgın döneminde vatandaşa minimum yük yüklemek belediye olarak görevimiz. Ancak, olayın diğer yönü de adaletli olmamızı gerektirmektedir.  Pandemi döneminde hat sahipleri ve çalışanları maddi olarak çok olumsuz yönde etkilendi. Otobüsçü esnafın diğer esnaf gibi kendi başına zam yapma şansı yok. Belediye Meclisi olarak biz fiyat artırımına karar verirsek taşıma fiyatları artabiliyor.

Son koranavirüs tedbirleri iletoplu taşıma esnafı  iyice güç durumda kaldı. Aynı mesafeye aynı yakıtı yakıyor ve yolcu başına kazanıyor, tedbirler endeni ile ayakta yolcu alamıyor. Eskisinden daha az yolcu taşıdığı için zara ediyorlar.

Yılbaşı’nda işçilik akaryakıt yedek para fiyatı artacak. Geçen yıl bu konuda çok az bir fiyat artışına onay vermiştik. Yaşanan koşullarda vatandaşımız korurken esnafı da düşünmek zorundayız. En azından bu fiyat artışının makul olduğuna inandık.

Öğrenciler konusunda bu marjın dar olduğuna inanıyordum. Dışarıdan gelen öğrencileri düşünerek öğrenci taşıma ücretlerinin sabit olmasına özen gösterdik. Vatandaş için artırılan fiyatı da makul görüyoruz. Oylarınıza sunuyorum takdir meclisimizin” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Tolga Pirinçci, yılbaşından sonra artan maliyetler ileri sürülerek bir zam daha isteneceğini, vatandaşa çok yük bineceğini düşündükleri için bu maddeye İYİ parti grubu olarak ‘hayır’ oyu vereceklerini belirtti.

İYİ partili 8 üyenin hayır oyuna karşı diğer parti gruplarının evet oyu ile madde kabul edilmiş oldu.