Uşak’ta soğuk, yağmur ve kar bekleniyor

Meteoroloji uyardı, Ege Bölgesi Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek.
Uşak’ta soğuk, yağmur ve kar bekleniyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölgemiz (Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli) bugün, Orta Akdeniz üzerinden gelen derin alçak basınç merkezi ile akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek. Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli'de dün ve bugün artması beklenen hava sıcaklıklarının; cuma gününden itibaren tekrar azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, yarın öğle saatlerinden itibaren bölgemizde güneyli (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Uşak; bugün gece saatlerinde yağmurla başlayacak yağışların, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra ise yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise hafifleyerek aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölgemizi etkileyecek yeni sistemle birlikte görülmesi beklenen olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması; yayımlanacak olan meteorolojik uyarı ve raporların takip edilmesi önem arz etmektedir.​