Uşak’ta simide zam geldi ekmek zammı yolda

İlimizde 2 TL’den satılan 100 gram simit 2,5 TL oldu. Ekmeğe zam için Bakanlıktan onay bekleniyor.
Uşak’ta simide zam geldi ekmek zammı yolda

Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamuller İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, döviz kurlarındaki yükselme devam ettiği sürece, ekmek ve unlu mamullere zam gelmeye devam edeceğini açıkladı.

Döviz kurlarında özellikle Dolar’daki artış, ekmekten simide Uşak’taki tüm unlu mamullerde fiyat artışına yola açtı. Daha önce Uşak’ta 2 TL’ye satılan 100 gram simit fiyatı bugünden itibaren 2,5 TL oldu. Geçtiğimiz haftalarda poğaça fiyatları da 2 TL’den 2,5 TL’ye yükselmişti.

Zamların nedeni hakkında açıklamalarda bulunan Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamuller Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, “Dolar yükselmeye devam ettiği sürece bizim maliyetlerimiz de artmaktadır. Bu yüzden döviz kurları düşmezse zam kaçınılmazdır” dedi.

Kurnaz, “Bugün itibarıyla ilimizde 2 TL’den satılan simit fiyatı 2,5 TL olmuştur. Şu an 2 TL’den satılan 230 gram ekmek fiyatını da odamız üyelerinin talebi üzerine ekmeğin 240 gramı 2,5 TL olması yönünde talepte bulunduk. Talebimiz şu anda bakanlıkta onay beklemektedir. Onay gelir gelmez, ekmekte 2,5 TL’den satılacaktır” şeklinde bilgi verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)