Uşak’ta Fair Play ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu tarafından düzenlenen "Fair Play Ödül Töreni" Uşak Üniversitesinde yapıldı.
Uşak’ta Fair Play ödülleri sahiplerini buldu

Bir Eylül Yerleşkesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Uşak Vali Yardımcısı Ayşe Şeyda Çağlar, Uşak Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar,  akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Savaş, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

“Ulusal ve uluslararası sporun yaygınlaştırılması konusunda çalışmalara önem veriyoruz.”

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu üyelerine ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Dr. Savaş, böylesi önemli bir programa ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Rektör Savaş, üniversitede gerçekleşen etkinliklerden örnekler vererek, sanata, bilime ve spora önem verildiğini ve bu tarz etkinliklerin gerçekleşmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurguladı. Uşak Üniversitesi olarak, ulusal ve uluslararası sporun yaygınlaştırılması konusunda çalışmaları desteklediklerini belirten Savaş, “Dünya standartlarında spor merkezlerimizle bölgemize ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından, TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Arıpınar tarafından Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’a şilt takdim edildi.

Fair Play Ödülleri Sahiplerini Buldu

‘Cehalet ve terör belası ancak eğitimle sona erer’ diyerek, 15 yıl önce şehit olan oğlu için devletin verdiği şehit tazminatı ve kendisine bağlanan şehit ailesi aylıklarına biriktirerek 250 bin Türk Lirası’nı okul yapılması için Uşak Valiliğine bağışlayan Şehit Annesi Eşe Eğerci,Türk Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 2018 yılı Toplumsal Fair Play Ödülüne layık görüldü. Fair Play’e hizmet eden Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Can ve Spor Bilimleri Fakültesi Sekreteri Hüseyin Şarbay’a Fair Play Komisyonu Başkan yardımcısı Teoman Güray tarafından Fair Play Ödülü verildi. Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Milli Yüzücü Türkiye Rekortmeni Mehmet Fatih Karahan’a ise Fair Play Komisyonu Raportörü Remzi Yılmaz ve Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Semra Demirer başarı ödülünü takdim etti. Son olarak Karate Milli Takımlar Antrenörü Halit Dinçer Güngör’ün ödülünü Milli Atlet İsmail Akçay takdim etti.