Uşak’ta 65 yaş üstü otobüslere binme saatleri belirlendi

Covid-19 salgınında Türkiye’nin batısında tek düşük riskli il (Mavi) ilan edilen Uşak’ta da risk yükselmeye başlayınca bir takım tedbirler devreye girdi.
Uşak’ta 65 yaş üstü otobüslere binme saatleri belirlendi

Geçtiğimiz hafta Uşak Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin aldığı karalar doğrultusunda Uşak Belediyesi de 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmasında yeni düzenlemeler getirdi.

Konu ile ilgili belediyece yapılan açıklamada; “Uşak Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin 11.03.2021 tarih ve 2021/06 kararı ile 65 yaş üstü vatandaşlarımızın 07.00 -10.00 ve 16.00-18.00 saatleri arasında halk otobüslerini kullanmamaları yönünde karar alınmıştır. Önemle duyurulur” denildi.


 

UŞAK’A NAZAR DEĞMESİN

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin gündeminin ilk sırasında Covid-19'a karşı alınan tedbirler ve normalleşme süreci olduğu öğrenildi.

Kademeli normalleşme adımlarının, risk haritasındaki değişime göre güncellenmesi beklenirken, toplantıda eğilimin restoran ve kafelerin mümkün olduğunca açık tutulmasından yana olduğu belirtiliyor.

www.usakgundem.com ‘un edindiği bilgilere göre; Covid-19 virüsü Uşak’ta da yükselişe geçti.

Virüsün ivmesi hızla sarıya doğru yükselişe geçerken, henüz mavi sınırlarını aşmadı. Yetkililer; Uşak halkından maske+mesafe+ temizlik konusunda çok dikkatli olunmasını istedi.

(SALİH KILINÇ/HABER)