Uşaklılar masaj salonlarından şikâyetçi

İlimizde faaliyet gösteren masaj salonları hakkında artan şikâyetler, Uşak Belediye Meclisi’nde gündem oldu.
Uşaklılar masaj salonlarından şikâyetçi

Görüşme talebi yazısında mesaj salonu açmak isteyen girişimcilerin, yasalarda belirtilen kriterleri yerine getirse dahi, masaj salonu açılmak istenen binadaki tüm mülk sahiplerinden olur istenmesi ve karara bağlanması istendi.

UŞAK’TA Kİ MASAJ SALONLARININ ÇOĞU YABANCILAR TARAFINDAN İŞLETİLİYOR

Son günlerde ilimizde çoğalan masaj salonları hakkında kamuoyunda şikâyetler gelmesi üzerine; Uşak Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısında da ilimizdeki masaj salonlarının işyeri olarak ruhsatlandırılması konusu görüşüldü.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner’in başkanlık ettiği meclis toplantısının 25. Maddesinde konunu görüşülmesi şöyle talep edildi:

“İlimiz mücavir alanlar içerisinde açılan masaj salonları çoğalmakta ve çalışma izni olmayan yabancı uyruklu kişilerce açılmaktadır. İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik kapsamında gerekli kriterler yerine getirilip ruhsat düzenlense dahi açılan bu masaj salonları hakkında yakınında veya üst katında ikamet eden vatandaşlarımızdan artan şikayetler nedeniyle halk sağlığı ve genel ahlak konularına tedbir almak gerekliliği doğmuştur.

İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik 5. Maddesi 634 sayılı kat mülkiyeti kanunu kapsamına giren gayrimenkullerin tapu kütüğünde mesken olarak gösterilen bağımsız tapuda işyeri olarak görünen yerlerde umuma açık istirahat ve eğlence yeri açılması durumunda yönetim planında aksine bir hüküm yoksa kat maliklerinin oy çokluğu ile aldığı kararın bulunması gerektiği belirtmektedir

Bu mevzuat çerçevesinde ilimiz mücavir alan sınırları içinde işyeri çalışma yönetmeliğinin “MASAJ SALONLARI “başlıklı maddesinde istenen niteliklere ilave olarak tapuda mesken ve iş yeri olarak gözüken yerlerde masaj salonu açılması durumunda apartman yönetimi oluşan binalarda karar defteri ile tüm sakinlerin oy birliğinin bulunması yönetim oluşmamışsa noter onaylı oy birliğinin istenmesi kentsel dönüşüm TOKİ bölgesine açılacak müstakil işyerlerinde yönetimden ve sağ sol bir yan komşu işyerlerinin gerekli izinlerini noter onaylı alınması hususunda konunun Belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanmasının gereğini bilgilerinize arz ederim.”

Başkanvekili Zeynep Ceylaner, gündem maddesinin Hukuk İşleri Komisyonunda görüşülmesini önerdi.

Önerisi oy birliği ile kabul edildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)