Uşaklılar can valilerini bir türlü unutamadı

Uşak’ta 2014 – 2015 yılları arasında 17 ay gibi kısa bir süre valilik yapmasına rağmen Uşak halkının gönlüne taht kuran Ordu Valisi Seddar Yavuz’ u Karadeniz Bölgesine giden her Uşaklı mutlaka ziyaret ediyor.
Uşaklılar can valilerini bir türlü unutamadı

Karadeniz gezisine çıkan Uşaklı gaziler ve aileleri, Vali Seddar Yavuz’u ziyaret etti. Uşaklı gazilerinin haberi Ordu Valiliği sitesinde şöyle yer aldı:

Uşak’tan gelen gaziler ve aileleri ile Valilik toplantı salonunda bir araya gelen Vali Seddar, gaziler ve aileleri ile tokalaşarak, ‘hoş geldiniz’ dedi. 

Uşaklı gazileri ve ailelerini Ordu’da görmekten ve ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Seddar Yavuz, “Gazilik, bizim inancımızda ve kültürümüzde çok başka anlam ifade eder. Onur ve şeref timsali siz değerli kardeşlerimi Valiliğimizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bizleri onurlandırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Uşak, benim gönlümü verdiğim bir şehir. Belki kısa çalıştım ama sevinci ile sevindiğim, üzüntüsü ile üzüldüğüm, sürekli yakinen takip ettiğim bir şehir. Uşak’ta çok sayıda da dostum var. Ayrıldıktan sonra bir defa gelebilmek kısmet oldu.

Uşaklıların doğrusunu isterseniz bana olan sevgisini ve muhabbetini o ziyaretimde tekrar görmüş olmak, benim için ayrı bir mutluluktu. Uşak’ta görev yaptığım süre içerisinde evini ziyaret etmediğim şehit ve gazi ailesi yoktur. Şehit ve gazi ailelerini ziyaretlerimizi Ordu’da sürdürüyoruz. Burada da 900’ün üzerinde ziyaretimiz oldu. Sizler, gerçekten çok güzel bir şehirde yaşıyorsunuz. Uşak, iklimi, insan yapısı itibariyle mükemmel bir şehir. Türkiye’de 13 tane ilde görev yaptım. Dolayısıyla 30 yıldır Türkiye’yi geziyorum. İnsanlar, onur, şeref ve haysiyetleri için yaşarlar. Sizler de gerçekten onur abidelerisiniz. O Nedenle özellikle hanım kardeşlerimizin, çocuklarımızın böylesine onurlu, şerefli, haysiyetli bir konumda olmanız, sizler için de ayrı bir gurur vesilesidir. Bir eş, anne-baba olarak sizlere de çok teşekkür ediyorum. Her zaman sizlerin hizmetinde ve emrinizdeyim” dedi.

 “VALİMİZİN GÖNÜMÜZDE AYRI BİR YERİ VARDIR”

Misafir Uşaklı gaziler ve aileleri adına konuşan Gazi Kemal Cengiz de, Vali Seddar Yavuz’un gönüllerinde ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, “İlk Valilik görevini Uşak’ta yapan Sayın Valimiz, şehit ailelerine ve biz gazilere ayrı bir önem ve değer vermiştir. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır. Sayın Valimizin daha uzun yıllar Uşak’ta kalmasını ve görev yapmasını isterdik.  Ancak, bu kısmet olmadı. Bizler Sayın Valimizi çok özledik. Bu vesileyle özlem giderelim istedik. Hafta sonu olmasına rağmen nezaket gösterip bizleri Valilikte karşılayan ve ağırlayan Sayın Valimize tüm gazilerimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Uşak’tan gelen gaziler ve aileleri ile bir süre sohbet eden Vali Seddar Yavuz, misafirlere çeşitli hediyeler verdi. Uşaklı gaziler ve aileleri, Vali Seddar Yavuz ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Valilikten ayrıldılar.