Uşaklı genç rapcı kadın cinayetlerine dur dedi

Uşaklı genç rapcı Tedra’nın “Ülkemde adalet - #kadınaşiddetehayır” adlı klibi youtube’de oldukça ilgi çekiyor. ‘Tedra’ lakabı kullanan Murat Dağdelen (22) youtube yüklediği yeni klibi için, “Ülkemde her gün kadınların canına kıyılıyor. Bu duruma çok üzüldüğüm için rap tarzında kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve önlenmesi adına bu klibi hazırladım ve yayına sundum dedi.
Uşaklı genç rapcı kadın cinayetlerine dur dedi

Sahne ismi olarak ‘TEDRA’ adını kullandığını kaydeden Murat Dağdelen, “Uşak Merkez 11.05.1998 Doğumluyum Bekarım, lise 1 'de okul hayatımı bıraktım. Müziğe ilgim 2006 yılında dinlediğim rap sanatçıları ile başladı O günden sonra kendimde yapabilirim düşüncesiyle bu işe başladım

15 yıllık süre zarfı içerisinde bıraktığım dönemler oldu. Tekrar başladığım dönemler oldu fakat 2019 yılında itibaren aktif şekilde rap müziğin içindeyim ağırlık olarak melankoli rap yapsam da protest battle gibi farklı dallarda üretimlerde yapmaktayım” dedi.

KANALI SALDIRIYA UĞRADI

Youtube kanalında şuan için kanalımda sadece bir tane çalışması bulunduğunu kaydeden Tedra; “Bundan 4-5 gün önce yapılan bir siber saldırı nedeniyle kanalımdaki 37 çalışmam silindi. Bunda 1.5 yıl öncesinde de 197 tane hazır müzik çalışmam bilgisayarıma yapılan saldırı sebebiyle silinmişti.

Bugüne kadar çok fazla işte çalıştım normalde telefon teknik servisiydim. Ekstra olarak bilgisayar programcılığı grafik tasarım ve teknoloji dallarında çeşitli faliyetlerde bulundum. Son 2 yıldır kendi imkânlarım ile kurmuş olduğum stüdyomda sadece müzik üstüne çalışmalar yapmaktayım

Şuan için kendi kanalımdaki çalışmalarımdan herhangi bir ücret kazanmıyorum fakat Uşakta bir kaç firmaya yapmış olduğum tanıtım müziklerinden gelir elde etmiş bulunmaktayım” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler