Uşaklı Bakkallardan Kapadokya Çıkarması

Uşak Belediyesi, Uşaklı esnafları şehir dışı turlara göndermeye devam ediyor.
Uşaklı Bakkallardan Kapadokya Çıkarması

Tarihi ve kültürel değerlerin yaşatılması adına önemli hizmetler ortaya koymaya devam eden ve bugüne kadar bir çok esnaf gurubunun, sivil toplum kuruluşunun taleplerini geri çevirmeyerek geziye gitmelerine ön ayak olan Uşak Belediyesi, 31 Ağustos itibariyle Uşaklı Bakkalları Kapadokya turuna yolladı. Yaklaşık 190 kişinin bulunduğu 4 otobüsü, güzel bir seyahat temennisinde bulunarak 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndan Başkan Cahan bizzat uğurladı.



Gezi öncesi açıklamada bulunan Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Akif Kahraman, Türkiye’mizin en güzel yerlerinden birisi olan Kapadokya’ya esnafımızı götürelim, gezdirelim istedik. Tabi bunu bireysel veya oda olarak yapmak zor. Bu noktada Sayın Belediye Başkanımız bize böyle bir imkanı sağladı. Bu sayede bu güzel etkinliği düzenliyoruz. Amacımız esnafımıza yoğun iş gücü arasında güzel bir gün geçirmek. Her zaman yanımızda olan Başkanımız bu konuda da bizden desteklerini esirgemedi” şeklinde konuşarak Uşak Belediyesi ve Başkan Cahan'a teşekkür etti.

Bu tür kültürel gezilerin önemi değinen esnaf odalarıyla güzel bir birliktelik yaptıklarını belirten Başkan Cahan, “Bakkallar odamız daha önce Başkanımız aracılığıyla bizlere Çanakkale turu için talepte bulunmuşlardı. Bizde onların bu isteğini yerine getirerek ecdadımızın tarih yazdığı topraklara onları geziye göndermiştik. Bu kez de tarihi turistik bir yerimiz olan Kapadokya ya yaklaşık 200’e yakın Uşak’lı bakkal esnafımızı aileleriyle birlikte gezimize uğurluyoruz. İnşaAllah sağ salim gidip gelecekler. Düşünüldüğünde bakkalcılık mesleği tatili, bayramı ve dinlenmesi olmayan çok fazla süre çalışılması gereken zor bir meslektir. Böyle bir organizasyonla şehir dışında aileleriyle şehir dışında bir tura gitmiş olmaları onlarında moral motivasyonunu yüksek tutacaktır. Tüm esnaflarımıza, odalarımıza, derneklerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza desteklerimiz sürecektir. İnşallah güzel bir gezi olur” diyerek tüm Bakkallara hayırlı yolculuklar diledi.



Bakkal esnaflardan Ahmet Bozkurt, “Memleketimizin güzel yerlerini gezip görmek çok güzel bir duygu. Bu sayede bizlerde esnafımızla daha yakından tanışıp kaynaşabiliyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Bir diğer esnaflardan İsa Çelik ise, “Görmediğimiz yerleri bu tur vesilesi ile görmüş olacağız. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.