Uşaklı 56 saat boyunca evde kaldı

Uşak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına büyük oranda uydu.
Uşaklı 56 saat boyunca evde kaldı

Uşak’ta normal günlerde yoğun kalabalıkları ağırlayan İsmetpaşa Caddesi, Atapark civarı iki gün boyunca sakinliğini korudu.

Kentin en önemli ulaşım arterlerinden Nuri şeker Caddesi, Mehmet Topaç Bulvarı ve Atatürk Bulvarında araç hareketliliğindeki düşüş dikkati çekti.

Bazı vatandaşların evlerinin yakınlarındaki fırınlar ve marketlerden alışveriş ettikleri, belediye temizlik görevlilerinin ise çalışmalarını sürdürdükleri görüldü. Uşak’ta kent genelinde polis ekipleri trafiğe çıkan araçlar ile sokaktaki yayaları durdurarak izin belgesi ve HES kodu sorgulaması yaptı.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, beraberinde Uşak Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve Jandarma İl Alay Komutanı Albay Murat Kılıç ile trafik uygulama noktalarında görev yapan ekipleri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında edindiği izlenimlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kocabıyık, “Covid-19 salgınına yönelik alınan sokağa çıkma kısıtlaması tedbiri kapsamında bugün; Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımız sorumluluğundaki trafik uygulama noktalarında görev yapan ekiplerimizi ziyaret ettik. Ekiplerimiz, vaka sayılarında yaşanan artışı engellemek amacıyla tedbirlerin uygulanması noktasında etkin olarak çalışmalarını sürdürüyor. Bu ziyaretlerimde de gördüğüm üzere vatandaşlarımız durumun ciddiyetinin farkında olarak kurallara uyuyor. Ortak bir akıl ve davranışla verebileceğimiz bu mücadelede tedbirlere uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.