Uşak’ı bu rezillikten kurtarın

Uşak'ın Çarşamba Pazarı modern bir Uşak'a yakışmadığı gibi, Uşaklının can güvenliğini de tehlikeye atıyor. Uşaklı Başkan Çakın'dan modern bir pazar yeri istiyor.
Uşak’ı bu rezillikten kurtarın
  • Uşak’ın “Çarşamba Pazarı” mevcut hali ile Uşak’a yakışan bir görüntü sergilemiyor. Hijyen olmayan koşullarda sergilenen meyve ve sebzeler, toplum sağlığını tehlikeye düşürüyor.
  • Günümüzün modern şehircilik anlayışında kamu güvenliği ve kamu sağlığı için kapalı pazaryeri kurulması zorunlu hale gelmişken, pazarın iskeletini oluşturan metal bağlantı ve üst örtüsü olan saç levhaların rüzgârlı havalarda aşağı uçması, aşağıda alış veriş yapan insanların can güvenliğini tehlikeye sokuyor.
  • Ayrıca oldukça geniş bir alana yayılan Çarşamba Pazarı’nın şehrin tüm bağlantıların sağlandığı bir kavşakta olması, satıcıların sergilerinin işlek caddelere taşması, araç trafiğini durma noktasına getiriyor ve yolda Pazar gören insanların can güvenliğini tehlikeye atıyor.
  • Pazarcı esnafı ve Uşak halkı, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’dan mevcut Pazar yerinin kaldırılarak ihtiyaçlara cevap veren, modern Uşak’a yaraşır bir Pazar yeri kurulması için bir an önce harekete geçmesini istiyor

MEYVE VE SEBZELER SAĞLIKSIZ KOŞULLARDA SERGİLENİYOR

Modern dünyada insanların başta gıda olmak üzere bir takım ihtiyaçlarını giderebilmek için koştuğu Pazar yerleri o yerleşim alanının vizyonu sayılıyor. Ne yazık ki ilimizde yıllardır kurulan “Çarşamba Pazarı” modernlikten, hijyenden uzak görüntüsü ile orta çağdan kalma çok kötü bir görüntü sergilemekte bu da pazarcı esnafı ve Uşak halkının şikâyet etmesine yol açmaktadır.

Daha önce açık Pazar yeri olan ve 1993 yılında dönemin belediye başkanı merhum Ali Künek tarafından üstü kapatılan ve altı betonlanan pazar yeri, günümüzde ekonomik ömrünü doldurduğu için artan nüfusa hizmet vermekten çok uzak kalmış, sergilenen ve insan sağlığına direk etki eden gıda maddelerinin sağlıklı olmayan ortamda sergilenmesi, Uşak halkının yakınmalarına neden olmakta.

Alış veriş yapan insanlar yerlere serilen örtülere basmak zorunda kalıyor. Bu örtülerin üzerinde de meyve ve sebze satılıyor. Üst örtü yeterli olmadığı için de gıda maddeleri toz toprak içerisinde kalıyor.

METAL YORGUNU TAŞIYICI SİSTEM FACİAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Uşak Gündem olarak yaptığımız araştırmada üstü 1993 yılında metal saç levha ile kapatılan ve metal taşıyıcı sistem kullanılan yapı 26 yıldır ciddi bir bakıma alınmadığı için metal yorgunluğu yaşamakta. Yani çatıyı taşıyan metal sistem her an çökebilir. Çatı olarak kullanılan metal örtü ise rüzgarlı havalarda bir bir koparak uçmakta. Bu da her Çarşamba alış veriş için bu pazarı tercih eden binlerce Uşaklının yaralanmasına ve ölümüne neden olabilir.

TRAFİK FELÇ OLUYOR VE İŞLEK CADDELERDE CAN GÜVENLİĞİ YOK

Uşak’ı batısını, doğusunu ve güneyini birleştiren bir kavşakta kurulan pazar yeri, Çarşamba günleri Uşak trafiğini felç ediyor. Araçlar, dakikalarca yaklaşık 400 metrelik yoldan çıkamıyor. Bu da kavşağa giren bütün yollarda trafiğin kilitlenmesine yol açıyor.

Bir diğer sıkıntıda özelikle eski emniyet müdürlüğü binası ve çevresinde satıcıların Nuri Şeker Caddesi’ne taşması ve burada hem satış hem de alış yapan insanların can güvenliğinin olmayışı.

“YENİ VE MODERN BİR PAZAR YERİ İSTİYORUZ”

Çarşamba Pazarının mevcut hali ile ekonomik ömrünü doldurduğunu ve Uşak halkının ihtiyacına cevap vermekten çok uzak kaldığına dikkat çeken pazarcı esnafı ve Uşak halkı, “Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın, koltuğuna oturalı bir yıl oldu. Ancak Uşak’a yakışan modern ve hijyenik pazar yeri yapımı hakkında en ufak bir adım atmadı. Daha neyi bekliyor? Anlamıyoruz. Bir an önce harekete geçsin ve bizi bu rezillikten kurtarsın” çağrısı yaptı.