Uşak’a yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk uyarısı

Uşak Valiliği özellikle ilimizin doğusunda bu akşamdan itibaren yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk yaşanacağı yönünde uyarılarda bulunarak vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Uşak’a yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk uyarısı

Valilikten yapılan açıklamada; “Aşırı soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın trafikte yaşayabilecekleri aksamalara karşı tedbirli olmaları , toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri; çığ tehlikesi ve zirai don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbir olmaları gerekmektedir” uyarısı yapıldı.

 

  Açıklamada; ”Bu gece(Cuma) saatlerinden sonra Afyonkarahisar il geneli ile Uşak’ın doğu ilçelerinde beklenen kar yağışlarının kuvvetli kar (10-20 cm) ve yer yer yoğun kar(20 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kar yağışının gece 00..00 da başlayıp Cumartesi günü 23.59’da bitmesi bekleniyor” denildi.

Pazar gününden itibaren donacağız

Uşak Valiliği tarafından yapılan bir diğer açıklamada; “Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemiz (Afyonkarahisar, Denizli, Uşak) bugün (Cuma) yeni bir yağışlı ve soğuk havanın etkisine girecek, soğuk hava dalgasının, Pazar (23.01.2022) günü şiddetini artırarak önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Soğuk hava dalgasının da 23 Ocak Pazar gününden 28 Ocak Cuma gününe kadar sürmesinin beklendiği, buzlanma, don olayı ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara dikkat edilmesi gerektiği de hatırlatıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)