Uşak Valisi yabani hayvanları yemledi

Uşak’ta yoğun kar yağışı nedeni ile doğada, yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlar unutulmadı.
Uşak Valisi yabani hayvanları yemledi

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve beraberindekiler, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğünce Baltalı Köyü Bayındır mevkiinde, yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Kocabıyık, doğada yabani hayvanların aç kalmaması ve nesillerini sürdürebilmesi için 500 kilo yem bıraktıklarını açıkladı.

“Yabani hayvanların nesli sürsün istiyoruz”

Vali Funda Kocabıyık, yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının doğal yaşam alanlarında beslenmesi ve korunması amacı ile başlatılan yemleme çalışmalarına katıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü, merkez ve ilçelerde kış şartlarından olumsuz etkilenen ve doğada açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan yaban hayvanlarının beslenmelerine katkıda bulunmak için yemleme çalışmalarına başladı.

Baltalı köyü Bayındır mevkiinde başlanan yemleme çalışmalarına katılan Vali Funda Kocabıyık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yemleme faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Funda Kocabıyık Uşak’ta yaban hayvanlarının kış mevsimi koşullarının olumsuz etkilerinden zarar görmemesi ve  beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için yemleme çalışması başlatıldığını ifade ederek, “Yaban hayvanlarının aç kalmaması ve neslini sürdürmesi adına bu gün burada yaban hayvanlarımız için doğaya yem bırakıyoruz. Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı “HAYDİ” ekiplerimizle yüksek kesimlerdeki alanlara yem bırakıyoruz. Bugün burada yaklaşık 500 kg yem bıraktık. Kış sezonu boyunca Bulgaz Dağı ve Murat Dağı’nda belirlenen alanlara 7500 kg yem bırakacağız. Zorlu kış şartlarında özveriyle çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

Yemleme çalışmaları sırasında Vali Funda Kocabıyık’a Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin, Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin ve ilgili kurumların personeli katıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)