Uşak'ta toplu taşımada sistem değişiyor! Kartlı sistem için ihaleye çıkıldı!

Uşak’ta toplu taşımada kartlı sisteme geçiliyor. Uşak Belediyesi kartlı sistem için ihaleye çıkarken bu aynı zamanda Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın da en büyük hayaliydi.
Uşak'ta toplu taşımada sistem değişiyor! Kartlı sistem için ihaleye çıkıldı!

Uşak'ta toplu taşıma sisteminde dev bir değişiklik yapılıyor. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın seçildiği 2019 yılından bu yana hayali olan toplu taşımada akıllı kart sistemine geçilmesi için ihale düzenledi.

Uşak Belediyesi; toplu taşıma araçlarında “Elektronik Ücret Toplama Sistemi (EÜTS) donanımı ve yazılımı için ihaleye çıktı.

İHALEYE ÇIKILDI!

İhale ilanında; “EÜTS donanımı, yazılımı montaj ve kurulum hizmetleri dahil mal alımının 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 19. Maddesine göre açık ihale usulü ile ihale düzenleneceği, tekliflerin sadece elektronik ortamda (EKAP) üzerinden alınacağını duyurdu.

İhale ilana göre ihale için son teklif verme tarihinin 8 Ağustos 2023 saat 16.00 olduğu da belirtildi. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın EÜTS için birçok kez açıklamalarda bulunmuştu.

BAŞKAN MEHMET ÇAKIN’IN EN BÜYÜK HAYALİ!

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 2019 yerel seçimlerinde başkan seçildikten sonra sürekli toplu taşımalarda akıllı kart sistemin geçilmesi gerektiğine vurgu yapmış ve “Ben göreve geldiğimde bu kartlı sistem olayını kısa sürede çözmeyi ümit etmiştim. 81 ilin 75’inde uygulanan kartlı sistemin elle para alışverişinin sakıncalı olduğunu gördüğümüz süreçte ne kadar önemli olduğu da ortaya çıkıyor. Ölçüsüz bir şekilde yapılan şimdiki paralı sistemin şehrimize yakışmadığı aşikârdır. 2013 yılında başlayan kartlı taşıma sistemi keşke devam etseydi. Mahkemeler yüzünden yarım kaldı” demişti.

Başkan Mehmet Çakın, 2020 yılı başlarında dünyayı saran pandemi yüzünden ve çıktığı ihaleye akaryakıt zamları yüzünden kimsenin girmek istememesi üzerine en büyük hayalini gerçekleştirememişti.

Yapılacak ihale sonucuna göre Uşak’ta toplu taşımada kartlı sisteme geçiş yapılacak. Vatandaşlar toplu taşımadan yararlanırken direkt para ödemeyecekler. Onun yerine temin edecekleri kartlar ile ödeme yapacaklar.