Uşak'ta koronavirüs günlerinde sokak hayvanları unutulmuyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tenhalaşan Uşak sokaklarında besin bulmakta zorlanan sokak hayvanları için, Uşak Belediyesi ekipleri ile Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kentin çeşitli noktalarına mama ve su bırakıyor.
Uşak'ta koronavirüs günlerinde sokak hayvanları unutulmuyor
Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve hayvanseverler, Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sokak hayvanlarını besledi. Çalışmanın düzenli olarak devam edeceği belirtildi.

 

Uşak Valisi Funda Kocabıyık "Amacımız yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren tüm canlıları korumaktır. İl genelinde planlamamızı yaptık, ekiplerimiz düzenli olarak sokak hayvanlarına yönelik besleme çalışması yapacak. Bu dünya hepimizin." ifadelerini kullandı.

 

Belediyenden yapılan açıklamaya göre, belediye ekipleri, sokaklara yerleştirilen ünitelere sürekli su ve mama bırakarak sokak hayvanlarının aç kalmamalarını sağlıyor.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Kovid-19 salgınına karşı sokağa çıkmama çağrılarına uyan Uşaklılara teşekkür etti.
Çakın, "Bizler, siz sokakta yokken, azalan insan sirkülasyonu sonucu besin bulmakta zorlanan hayvan dostlarımız için sahadayız ve onlar için düzenli olarak yem bırakıyoruz. Sağlık tedbirleri kapsamında zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaya ve 14 kurala titizlikle uymaya lütfen devam edelim." ifadelerini kullandı.