Uşak'ta gürültü yasağı kararı! Düğünlerde müzik için son saat belirlendi!

Uşak İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından düğünler ve müzikli festivaller ile alakalı olarak gürültü yasağı kararı alındığı bildirildi. 
Uşak'ta gürültü yasağı kararı! Düğünlerde müzik için son saat belirlendi!

Uşak İl Mahalli Çevre Kurulu aldığı kararla Uşak’ta yerleşim alanları içerisinde faaliyet gösteren açık ve yarı açık düğün salonları ve eğlence yerlerinde müzik yayının 23.30’da, kapalı düğün salonları ile eğlence yerlerinde gece 01.00’e kadar yapılması kararı aldı.

Ayrıca festival, konser ve müzik yayını yapılacak etkinliklerin de yasalarla belirlenen ses değerlerine uymak koşula ile 5 günden fazla yapılmaması kararı da alındı.

GÜRÜLTÜ YASAĞI KARARLARI ALINDI!

Uşak Vali Yardımcısı İsmail Erdoğan başkanlığında toplanan İl Mahalli Çevre Kurulu, Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliğinin 14. Maddesinin 2. Fıkrası ve Müzik Yayın İznine İlişkin Usul ve Esasların 8. Maddesinin 1. Fıkrası gereği, Uşak’ta yerleşim alanları içerisinde faaliyet gösteren açık ve yarı açık düğün salonları ve eğlence yerlerinde müzik yayının 23.30’da, kapalı düğün salonları ile eğlence yerlerinde gece 01.00’e kadar yapılması kararı aldı.

5 GÜNDEN UZUN MÜZİKLİ FESTİVAL YAPILAMAYACAK!

İl Mahalli Çevre Kurulu, aynı yönetmelik gereği açık havada yapılacak her türlü müzik etkinliklerinin de belirlenen ses sınırları içerisinde kalması koşuluyla 5 günden fazla sürmemesi yönünde karar verdi.

Alınan bu kararlar kapsamında Uşak’ta düğünlerdeki müzik programlarının bitiş saatleri düğünün yapıldığı yere göre 23:30’da veya 01:00’da sona erecek. Ayrıca müzik yayını yapılacak her türlü etkinlik de yasalarda belirlenen ses düzeyine uymak koşuluyla en fazla 5 gün devam edebilecek. Daha uzun süreli festival, konser ve müzik yayını olamayacak.