Uşak'ta gezilecek yerler

Uşak gezilecek yerler listelerini adını yazdırırken son yıllarda oldukça fazla turiste ev sahipliği yapıyor. Ege’nin şirin ve küçük kentinde em doğal güzellikler hem de tarihi dokular mevcut. Coğrafi özellikleri bakımından da mutlaka görülmesi gereken illerimizden biridir.
Uşak'ta gezilecek yerler

Rotanızı bu kente çevirdiğinizde, Uşak gezilecek yerler listesine Taşyaran Vadisi, Clandras Köprüsü gibi meşhur yerleri ekleyin.

Uşak’ta Gezilecek Nereler Var?

Geçtiğimiz yıllarda popülerlik kazanmaya başlayan Uşak, son zamanların gözde turistik kentlerinden biri haline geldi. Geçmişte Kütahya’ya bağlı olan bu il, günümüzde Ege bölgesinde kalıyor. Ege bölgesinin şirin kasabalarını aratmayacak bir doğası var. Şehri gezerken doğal güzelliklerle birlikte mimari yapıları gözünüzden kaçmayacak.

Uşak, yıllarca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Bu nedenle şehirde birçok tarihi turistik bölge bulunuyor. Doğa ve tarih turizmini sevenler için eşsiz şehirlerimizden biri olarak biliniyor. En meşhur yerleri arasında Clandras Köprüsü var. Burası, Lidyalılar kalma bir köprü ve oldukça güzel bir doğa manzarası sunuyor.

Clandras Köprüsü, Uşak ilinin Banaz Çayı bölgesinde kalıyor. Gitmek istediğinizde şehirdeki toplu taşıma araçlarını kullanabiliyorsunuz. Dilerseniz şahsi araçlarınızla da köprünün konumunu kolaylıkla bulabilirsiniz. Köprünün etrafındaki yeşilliklere uzanarak doğanın sesini dinleyebilir, sakin ve huzurlu bir piknik yapabilirsiniz.

Taşyaran Vadisi, il merkezine en yakın gezilecek yerlerden biridir. Buraya Yenişehir Köyüne giden dolmuşlar veya otobüslerle gidebiliyorsunuz. Köy yolu üzerinde kalan vadi, ziyaretçilerine benzersiz bir doğa manzarası sunuyor. Vadiler birbirlerinden farklı renklerde olduğu gibi her mevsimde farklı görünüyor. Kış aylarında ziyaret ederseniz, doğal bir akvaryumu izliyor hissedeceksiniz. İlkbahar ve yaz aylarında da ziyaret edilen yerde tektonik hareketlerin ortaya çıkardığı nadir coğrafi özellikler görülüyor.

Güncel Uşak Haber ve gelişmelerinin yer aldığı usakguncel.com un aktardığına göre; Uşak’ta gezebileceğiniz doğal alanlarla birlikte birçok müze de mevcut. Şehirleri ziyaret ettiğinizde mutlaka şehrin izlerini taşıyan müzelerini de ziyaret edin Uşak’ta mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biri, Uşak Kent Tarihi Müzesi’dir. Uşak Kent Tarihi Müzesi, sahil olduğu kültürleri, tarihini yakından görebileceğiniz bir şekilde hazırlanmış. Uşak gezilecek yerler arasına eklenmesi gereken müzeye, müze kartı ile girebiliyorsunuz. Müze kartınız yoksa girişte satın alabiliyorsunuz.

Antik dokuları sevenler için Ulubey Blaundus Antik Kenti, tatilin en güzel rotası olacak. Birinci Derece Sit Alanı ilanı edilen antik kent, adını Büyük İskender’den almış. Yarım ada üzerinde kalan kentin etrafını vadiler sarıyor. Tarihi dokusuna doğal güzellikler eklendiğinde ortaya eşsiz bir manzara çıkıyor. Antik kenti, ücretsiz bir şekilde gezebiliyor, dilerseniz rehber eşliğinde turlara katılabiliyorsunuz.

Kış aylarında tatil yapmak isteyenler için Uşak son derece iyi seçimlerden biridir. Uşak Dağı kayak merkezi olarak kış aylarında hizmet veriyor. Fiyatları birçok ile göre daha uygun olduğu için tam olarak bütçe dostu bir tatil geçirmenize imkan tanınmış. Termal kaynaklar sayesinde kayak turizmi yapan Uşak, tarihte ilk örneklerden biri olma özelliği de taşıyor.

Turistik yerlerin arasına son olarak Kula Evleri eklenebilir. Burası, Osmanlı’dan izler taşıyan, Osmanlı mimarisini yakından görebileceğiniz evlerle çevrili. Evlerin bir kısmı da butik otel olarak kullanılmaya devam ediyor. Birçok evin içini gezmenize izin verildiği gibi bazıları kafe ve restoran olarak işletiliyor. Yemek molası vermek isterseniz, tarihi çarşısında yerel halkın butik işletmelerine gidebilirsiniz.

Uşak Neleri Meşhur?

Uşak ziyaretinde şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini mutlaka görmelisiniz. Bununla birlikte yöresel yemekleri ile tanınan şehirden, yemeklerini tatmadan dönmeyin. Uşak halkı, turistlerin yiyebileceği keşkek, demir tatlısı, et basma gibi yöresel yemeklerini yaptığı birçok işletme açmış. İşletmelerde zeytinyağlılar ikram olarak geliyor. Son derece lezzetli yemekleri ve tatlıları olduğu için ne yesek diye düşünmeyeceğiniz şehirlerden biri.

Uşak Kaç Günde Gezilir?

Uşak, turistik bölgelerine bakıldığında çok büyük bir kent değil. Bu nedenle gezmek için haftalarınızı ayırmanız gerekmiyor. Antik kentleri ve doğal güzellikleri birbirlerine yakın köylerde yer alıyor. Arabayla seyahat ederseniz, kentin birçok bölgesini aynı gün içerisinde gezebilirsiniz. Uşak’ta 3-4 gün kadar kalmanız, şehri gezip görmeniz için yeterli bir süredir.

Uşak’ta Nerede Kalınır?

Uşak, dikkat çeken şehirlerimizden biri olduğu için birçok konaklama adresi mevcut. Eğer ilk kez gidecekseniz, tarihi çarşısının etrafında bulunan butik otelleri tercih edebilirsiniz. Tarihi çarşı, Uşak gezilecek yerler ve restoranlarına oldukça yakın bir konumdadır.

Kaynak: https://www.usakguncel.com/yasam/usakta-gezilecek-yerler-h225.html