Uşak'ta 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Demokrasi Zaferi programı

Uşak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Demokrasi Zaferi programı yapıldı.
Uşak'ta 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Demokrasi Zaferi programı

Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Uşak Valisi Salim Demir, 2 yıl önce 15 Temmuz'da Türkiye'nin çok önemli bir dönem noktasından geçtiğini, milletin iradesi ile darbe girişiminde bulunanlara izin verilmediğini söyledi.

Türkiye'nin 2 yılda daha da güçlendiğini belirten Vali Demir, "Eski Türkiye'de ihtilal olduğu zaman ezanlar susuyordu, şimdi yeni Türkiye'deyiz ihtilal yapmak isteyenlere karşı salalar okunuyor. Birlik beraberlik içinde bu günlere geldik. Hafta sonu 15 Temmuz'in 2. yıl dönümü. Çeşitli etkinlikler yapılacak, tüm milletimizi bu etkinliklere katılmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Uşak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Şahin Mercan ise, 15 Temmuz gecesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş milletin silahlarını yine bu aziz millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. O gece sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alan, Taksim'de ehliyeti olmamasına rağmen direksiyonun başına geçen tankların egzozunu atleti ve gömleği ile tıkayan kahramanlar sayesinde bu günlere geldik."

Etkinlikte, Gazi Oğuz Yıldırım'ın yazdığı "Milli Mücadele Kahramanları" isimli kitap dağıtıldı.