Uşak Manisa Kütahya İzmir Denizli 28 Mayıs 03.00’e kadar alarm duyurusu! Harita yayımlandı

Uşak başta olmak üzere pek çok il için resmen kırmızı alarm ilan edildi. Haziran ayına girmemize günler kala pek çok ilimizde sağanak yağış etkisini sürdürmeye devam ediyor. Durum bu şekilde olunca da vatandaşlar MGM'nin haritasını inceliyor.
Uşak Manisa Kütahya İzmir Denizli 28 Mayıs 03.00’e kadar alarm duyurusu! Harita yayımlandı

Uşak Manisa Kütahya İzmir Denizli 28 Mayıs 03.00’e kadar alarm duyurusu! Harita yayımlandı! Meteoroloji'nin uyarısına göre bugün başlayacak olan sağanak yağış pek çok ilimizde etkisini göstermeye devam edecek. Sağanak yağışın etkili olacağı iller ve MGM'nin güncel uyarısı haberimizde

Meteoroloji, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında yağışların etkili olacağı iller yayımladığı harita üzerinden duyurdu. Hava sıcaklığı konusunda önemli bir değişiklik olmayacağını ifade eden MGM, rüzgarın yer yer 60 km/sa hızda esebileceğinin de altını çizdi. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirini alması gerektiği ifade edildi.

YAĞIŞLARIN ETKİLİ OLACAĞI BÖLGELER

Meteoroloji, bugün yağış alacağı illere ilişkin, “Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sakarya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bingöl, Muş ve Bitlis ile Konya'nın kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor” ifadesini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-05-26-085822-min.png

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Uyarılarını peş peşe sıralayan Meteoroloji, yağışlar için yağışların, İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bingöl, Muş ve Bitlis ile Konya'nın kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olmasının beklendiğini ifade etti. Özellikle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini ifade eden MGM, rüzgarın da Marmara’nın güneybatısında ve kuzey doğudan etkili eseceğini söyledi.

Uzmanların değerlendirmesine göre önümüzdeki haftadan itibaren artık Türkiye’nin yağışlı havanın etkisi altından çıkacağı ve sıcaklıkların kademeli olarak artacağı belirtildi. Vatandaşların etkili olan sağanak yağış karşısında olumsuzluk yaşamaması adına tedbirini alması gerektiği ifade edildi.