Uşak Kütahya İzmir Afyon Denizli Manisa! 5 günlük kırmızı alarm ilan edildi
Uşak Kütahya İzmir Afyon Denizli Manisa! 5 günlük kırmızı alarm ilan edildi - Türkiye'de yaşanan doğal afetler hız kesmeden devam ederken Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi.
Basra'dan gelen sıcak hava dalgası ile vatandaşlar nefes almakta bile zorlanırken Libya'dan gelen yeni sıcak hava dalgası dün itibari ile yurda giriş yapmıştı. Hatay'da termometreler dün 50 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarı üzerine uyarı yayımlamaya devam ediyor.
YURTTA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul Avrupa yakasının kıyıları, Kırklareli kıyıları, Balıkesir'in kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusunun kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığı: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgar: Genellikle kuzeydoğu, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
5 GÜNLÜK KIRMIZI ALARM İLAN EDİLDİ! HAVA SICAKLIKLARI NEDENİ İLE UYARI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?
Türkiye'de hava sıcaklıkları büyük bir hızla artarken Uşak Valiliği tarafından yapılan meteorolojik uyarı ile "Yapılan son değerlendirmelere göre; halen bölgemizde (Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak) etkili olan sıcak hava dalgasının 13.08.2023 Pazar gününden itibaren etkini artırması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerine çıkması bekleniyor. Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Başlangıç: 13.08.2023 - 11:00
Bitiş: 20.08.2023 - 17:00" 20 Ağustos 2023 tarihi itibari ile herkesin dikkatli olması ve belirtilen saatler arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları istendi. Uşak'ta 40 derece, Denizli'de 43 derece, Kütahya'da 40 derece, Manisa'da sıcaklıkların 40 derece olacağı ancak artan nem nedeni ile çok daha yüksek hissedileceği ifade edildi.