Uşak Kütahya Aydın Afyon Denizli İzmir İstanbul ve Ankara’yı 12.00’den sonra vuracak!

Dışarıya çıkacakları ya da dışarıya planı olanları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan son habere göre başta Uşak olmak üzere Kütahya Aydın Afyon Denizli İzmir İstanbul ve Ankara için önemli uyarı geldi.
Uşak Kütahya Aydın Afyon Denizli İzmir İstanbul ve Ankara’yı 12.00’den sonra vuracak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sabah erken saatlerde merakla beklenen güncel hava durum duyurusu geldi. Türkiye bahar mevsimine alışmışken hızla kışa doğru geri dönüş yaşadı. Yapılan son açıklamaya göre ülke genelinde havanın parçalı bulutlu olacağı ancak öğleden sonra sağanak yağışın etkisini göstereceği aktarıldı.

SABAH SAATLERİNDE AÇIKLAMA GELDİ

Sabah saatlerinde yapılan açıklamada özellikle, “Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara’nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı beklenmektedir” uyarısı yapıldı.

HAVA SICAKLIĞI NASIL?

Hava sıcaklığın da son dönemlerde en çok merak edilen konular arasında olduğu biliniyor. Güney ve doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği aktarıldı. Rüzgarın ise kuvvetli olarak 40-60 km/sa eseceğinin beklendiği ifade edildi.

Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40 -60 km/saat) esmesi beklendiği için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği aktarıldı.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Meteoroloji, açıklamasının devamında uyarılarını peş peşe sıraladı. Yağışların özellikle öğleden sonra etkili olacağı ve vatandaşların yaşanabileceği olumsuzluklara karşı tedbirini alması gerektiği ifade edildi. Yağışların Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum bölgelerinde olacağı ifade edildi. Rüzgara ve toz taşınımı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Meteoroloji, hava kalitesinde düşme olabileceği açıklandı.