Uşak Kütahya Afyonkarahisar Bilecik Eskişehir! 5 ilde 9 günlük YASAK KARARI resmen başladı

5 ilde toplam 9 gün sürecek bayram yasağı bugün itibari ile resmen başladı. Bayram sonuna kadar kesinlikle yapılamayacak tamamen yasaklandı...
Uşak Kütahya Afyonkarahisar Bilecik Eskişehir! 5 ilde 9 günlük YASAK KARARI resmen başladı

Uşak Kütahya Afyonkarahisar Bilecik Eskişehir! 5 ilde 9 günlük YASAK KARARI resmen başladı - Türkiye resmi olarak 9 günlük bayram tatiline girerken alınan karar kapsamında 5 şehirde bayram tatili boyunca uygulanacak yasak kararı yürürlüğe girdi.

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, Ramazan Bayramı boyunca güvenli ve sürdürülebilir enerji arzı sağlamak için 15 Nisan Pazartesi gününe kadar planlı kesinti yapmayacağını duyurdu. Olası arızalara ise OEDAŞ’ın hizmet verdiği beş ildeki toplam 350 kişilik ana kontrol merkezi ve saha ekipleri en kısa sürede müdahale edecek.

5 ŞEHİRDE PLANLI ELEKTRİK KESİNTİSİ YASAKLANDI!

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta hayatına dokunduğu yaklaşık 3 milyon kişiye Ramazan ayı boyunca güvenli ve sürdürülebilir enerji sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), bayramda da planlı kesinti yapmayacağını duyurdu. OEDAŞ, bayram boyunca enerji hatlarında yaşanabilecek olası arızalara karşı hizmet verdiği beş ilde toplam 350 kişilik ekip oluşturdu. Buna göre bir arıza yaşanması halinde ilk etapta ana kontrol merkezi devreye girecek ve ekipler SCADA sistemi ile uzaktan müdahale gerçekleştirecek.

kesintdi.jpg

Yerinde müdahale gereken durumlarda ise arıza, bakım ve onarım ekipleri en kısa sürede çalışma yapacak. Tüketiciler bayram boyunca 7 gün 24 saat hizmet veren ‘ALO 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi, ‘OEDAŞ 186’ mobil uygulaması, internet sitesi ve e-posta üzerinden OEDAŞ ile iletişime geçip arıza bildirimi veya diğer taleplerini iletebilecek. Bakım, onarım ve yatırım çalışmaları 15 Nisan’da yeniden başlayacak Sürdürülebilir ve güvenli enerji arzı sağlamak için yatırım ve bakım-onarım çalışmaları yapan OEDAŞ, bu çalışmalar esnasında can, mal ve çevre güvenliği için zorunlu olarak planlı kesinti yapıyor.

Bayram boyunca OEDAŞ almış olduğu karar kapsamında planlı elektrik kesintisi yapmayacak. Planlı elektrik kesintileri 15 Nisan 2024 Pazartesi günü itibari ile tekrar başlayacak. Kesintiler ve alt yapı çalışmaları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar ise Alo 186 hattı üzerinden bilgi alabilecekler.