Uşak için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, Uşak ve çevrelerinde etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı uyarıda bulundu. Öte yandan Uşak’ın yüksek köylerine ise mevsimin ilk karı düştü.
Uşak için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 5'üncü Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yapılan son değerlendirmelere göre; gece saatlerinde Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli güneyli rüzgarların etkisini arttıracağı ve sabah saatlerine kadar zaman zaman fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

“İlerleyen saatlerde Kütahya ve Uşak, sabah saatlerine doğru Afyonkarahisar ve Eskişehir çevrelerinde kısa süreli kuvvetli sağanak yağış, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği çatı uçması ve soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. “

Öte yandan kent merkezine gece boyunca zaman zaman sağanak şeklinde yağmur yağarken, Banaz İlçesinin Baltalı ve Balcıdamı köyleri gibi yerleşim alanlarına mevsimin ilk karı yağdı.


Bu gece Uşak merkez ve köylerinde de kar yağışı bekleniyor.