Uşak DKMP keklik katliamı yapılmasın uyarısında bulundu

Uşak Doğal Yaşamı Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü, kekliklere kısa mesafeli göçleri sırasında pusu kurarak katliam yapan kişiler olduğunu, bu kişilerin yakalandığı takdirde ağır cezalara çarptırılacağı uyarısında bulundu.
Uşak DKMP keklik katliamı yapılmasın uyarısında bulundu

Çevre ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu,   her yıl Ekim ayının ilk haftasında toplanarak Türkiye Genelinde 13 Ekim - 7 Ocak tarihleri arasında av sezonunun başladığını açıklayarak resmi gazetede ilan ediyor.

Tüm bu uyarılara rağmen, bazı kana susamış sözüm ona avcılar, tuzak kurarak kınalı keklik katliamı yapıyor ve keklik neslini yok olma noktasına getiriyor.

Uşak DKMP Şube Müdürlüğü de internet sayfasından bir uyarı yaparak kekli,k katliamı yapmaya niyetlenen kişileri uyardı ve vatandaşların bunları görürse ihbar etmesini istedi. Uşak DKMP’nin uyarısı şöyle:

Kınalı Keklik Göçü...

"Sökün"

Katliam boyutunda bir öldürme metodu.

Söküne Pusu, duyumları gelmeye başladı lütfen dikkat...

“Keklik kısa mesafe göçler yapar buna sökün denir. Sökün edilen yolu iyi bilen ve bu katliama hazırlanan kişiler son zamanlarda misina ile yapıyorlar eskiden küçük tahtalar dikerek yaparlardı.

Sökün yoluna bir karış yüksekliğinde kekliğin göğüs hizasında misina gererek keklikleri bir bölgeye toplarlar (keklik sökünü yürüyerek yapar bu misinaya göğsü değdiğinde göğsünü vura vura tuzakçıların istediği bölgeye kadar gelirler) genelde bu toplanılan yer kuytu kolay vurulabilicek yerlerdir ve burda gizlenerek kekliklerin toplanmasını beklerler, bazen keklik sayısı beşyüzleri bile geçebilir.

Gizlendikleri yerden çıkan kişiler hiç durmadan ateş ederek belkide bir defasında iki yüz üç yüz keklik öldürdükleri de olur.”