Uşak, Denizli, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, İzmir dikkat! Hemen maske takın saatlerce sürecek

Uşak başta olmak üzere Denizli, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, İzmir ve diğer Ege illeri acil olarak uyarıldı. Dışarıya sakın çıkmayın! Çıkacaksanız da acil olarak maske takın! Saatlerce sürebileceği konusunda uyarı geldi. İşte detaylar..
Uşak, Denizli, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, İzmir dikkat! Hemen maske takın saatlerce sürecek

Türkiye mayıs ayının sonlarına doğru ilerlemesine rağmen istediği bahar havasını bir türlü yakalayamadı. Çünkü Meteoroloji'nin yaptığı son uyarıya göre sağanak yağışların yanı sıra toz taşınımı uyarısı karşısında vatandaşların dikkatli olması istendi. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar, solunum sıkıntısı yaşayanlar ve çocukların dışarıya çıkarken tedbirini alması gerekiyor.

TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR

Meteoroloji, bugün yaptığı açıklamasında vatandaşları toz taşınımı konusunda uyardı. Vatandaşların tedbirini alması gerektiği ifade edilen açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

"Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

toz taşınımının belirtilen bölgelerde 2-3 gün boyunca etkisini gösterebileceği ifade edildi. Bu sebeple yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği açıklandı.

HAFTA SONU BOL YAĞIŞLI GEÇECEK

Diğer yandan bu hafta sonu için plan yapanlara da kötü haber verildi. Türkiye bir türlü yaz mevsimine giriş yapamadı. Geçtiğimiz haftalarda pek çok ilimizde etkisini gösteren sağanak yağış bu hafta sonu da etkisini gösterecek gibi duruyor. Meteoroloji'nin aktardığı habere göre sağanak yağış bu hafta sonu yurdun büyük bir kısmında etkili olacak. MGM, resmi web sitesi üzerinden sağanak yağışa ilişkin şu uyarıları yaptı:

"Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile İstanbul, Ankara, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor"

Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji'nin uyarılarını dikkate alması gerektiği belirtildi.