Uşak değerli bir müzisyenini daha toprağa veriyor

Uşak’ın en eski müzisyenlerinden İsmail Kaskı yaşama veda etti.
Uşak değerli bir müzisyenini daha toprağa veriyor

Yıllarca TEDAŞ’ta elektrik teknisyeni olarak çalışan ve döneminin sayılı müzisyenlerinden olan İsmail Kaskı (76) yaşamını yitirdi.

İsmail Kaskı’nın uzun süredir kolon kanserinden tedavi gördüğü, kızının Kuşadası Davutlar’da bulunan konutunda hayata gözlerini yumduğu öğrenildi.

Evli ve 2 kız babası olan İsmail Kaskı; Dündar Helvacıoğlu, İsmet Nazmi, Osman Kurtaran ve Kemal Ökte ile 1973 yılında Orkestra Özlem’i kurmuş, dönemin en popüler yeri ve yabancı şarkıları ile Uşak’ta müzikte fırtına gibi esmişlerdi.

Daha sonra Orkestra Özlem dağılmış, ancak grup üyeleri hiçbir zaman müzikten kopmamışlardı. İsmail Kaskı ve Dündar Helvacıoğlu özellikle Türk Sanat Müziği dalında müzik yaşamını sürdürmüş ve birçok gence Türk Sanat Müziğini sevdirmişlerdi.

Merhum İsmail Kaskı, çok güzel, saksafon, ut ve kanun gibi enstrümanları çalardı.

İsmail Kaskı’nın cenazesinin, bugün ikindi namazına müteakip Yücetepe Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından Şehitler Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

www.usakgundem.com İnternet Sitesi Haber Sitesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, başta acılı ailesi ve tüm sevenlerine sabırlar dileriz.

(SALİH KILINÇ / HABER)