Uşak Cimcim Çeşmesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Uşak Cimcim Çeşmesi'nin yeri kent merkezine konumlanmıştır. Uşak Cimcim Çeşmesi Cimcim Sokağı'nın başında yer almaktadır. Uşak Zincirli Cami'nin yan kısmında bulunan bu çeşme Halit Ziya İlköğretim Okulu'nun da yakınındadır.
Uşak Cimcim Çeşmesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Çeşme merkezde yer aldığı için ulaşım yaya olarak yapılabilmektedir. Uşak ilçelerinden çeşmeyi ziyaret etmek isteyenler özel araçları ile Uşak merkeze gelebilmektedir. Şehir merkezinden ya da ilçelerinden kalkan otobüsler ile de çeşmeye ulaşım sağlanabilmektedir.

Uşak Cimcim Çeşmesi Özellikleri

Uşak Haber deki bilgiye göre, Uşak Cimcim Çeşmesi'nin özellikleri arasında kesme taşlardan imal edildiği yer almaktadır. 1989 yılında inşa edildiği düşünülen Uşak Cimcim Çeşmesi mimari açıdan büyük bir öneme sahiptir. Çeşmenin kim tarafından yaptırıldığı net olarak bilinmemektedir. Çeşme tasarımında her iki yanda da basık ve yuvarlak silmeli bir stil göze çarpmaktadır. Çeşmede kemerler de bulunmaktadır. Çeşmenin köşe dolgularında kabartmalı bir ay ve yıldız motifleri kullanılmıştır. Çeşmenin tasarımındaki incelik benzersiz taş oymaların eşsiz bir örneğini oluşturmaktadır. Cimcim Çeşmesi bir adet kitabeye sahiptir. Kitabede yer alan yazı kevser ve su ile ilgilidir. Konumu gereği fazla ziyaretçi alan çeşmenin suyu içilebilmektedir.

Uşak Cimcim Çeşmesi ile Birlikte Gezilecek Yerler

Son Dakika Uşak Haberleri ve gelişmelerin aktarıldığı usakhaber.com un aktardığına göre, Uşak Cimcim Çeşmesi'yle gezilecek alanlar içerisinde Uşak Arkeolojik Müzesi yer almaktadır. Bu müzeye Uşak merkezden yaya olarak gidilebilmektedir. Uşak Cimcim Çeşmesi ile birlikte gezilebilecek Uşak Tarihi Kent Müzesi merkeze konumlanmıştır. Bu nedenle yürüyerek kısa süre içerisinde ulaşılabilmektedir. Uşak il sınırları içerisinde yer alan Taşyaran Vadisi Yenişehir mevkiinde bulunmaktadır. Uşak Atatürk Evi ile il merkezi arası uzaklık ortalama 15 kilometredir. Bu iki mesafe arası minibüsle, dolmuşla ya da özel araç ile gidilebilmektedir. Dileyen kişiler merkeze gelerek çeşme ziyaretinde bulunabilmektedir.

Kaynak: https://www.usakhaber.com/yasam/usak-cimcim-cesmesi-nerede-nasil-gidilir-493